Ahıskalı Türk’ün Tedavisi Ardahan’da Yapıldı

Ahıskalı Türk’ün Tedavisi Ardahan’da Yapıldı
Gürcistan'da yaşayan ve maddi imkânsızlıktan dolayı tedavi göremeyen Ahıska Türkü genç Türkiye'ye getirilerek ücretsiz tedavi altına alındı.

Gürcistan'da yaşayan ve maddi imkânsızlıktan dolayı tedavi göremeyen Ahıska Türkü genç Türkiye'ye getirilerek ücretsiz tedavi altına alındı.

Gürcistan'da maddi imkansızlık ve tıbbın yetersizliğinden dolayı tedavi göremeyen Ahıska Türkleri, Türkiye'ye geçiş yaparak Ardahan Devlet Hastanesinde sağlık hizmetlerinden ücretsiz şekilde faydalanıyorlar. Bunlardan olan ve Gürcistan'da yaşayan Ahıska asıllı 22 yaşındaki Suleiman Khutsıshvılı, Gürcistan'da sağlık hizmeti alamadığı için Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Suleiman Khutsıshvılı, "Gürcistan'dan geliyorum ismim Suleiman Khutsıshvılı, çok teşekkür ederim. Yani Türkiye'ye geldim Ardahan devlet hastanesinde tedavi gördüm. Doktorlarıma ve herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Suleiman Khutsıshvılı'nin tedavisini yapan Operatör Dr. Hasan avcı ise yılda yaklaşık 15-20 Ahıska Türkünü ücretsiz bir şekilde tedavi ettiklerini söyleyerek, "Gürcistan'dan bu tür hastalarımız çok sık başvuruyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak Hastanemizde soydaşlarımıza gerekli hizmeti en iyi şekilde vermeye çalışıyoruz. Hastalarımız da gayet memnun olarak ayrılmış oluyor. Yılda 15- 20 civarında Ahıska'dan gelip Polikliniklerimize başvuruyorlar. Bizde gerekli olan tedavilerini ücretsiz ve karşılıksız yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Hastane Başhekimi Dr. Sefa Gül'de, "Gürcistan'da ikamet eden soydaşlarımıza Ardahan Devlet Hastanesi olarak yılda yaklaşık 15-20 hastaya sağlık hizmeti vermekteyiz. Gürcistan'da sağlık hizmeti alamayan hastalarımıza tamamen Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen ve hiçbir ücret talep etmeden sağlık hizmetini eksiksiz bir şekilde verip hastalarımızı sağlığına kavuşturduktan sonra taburcu etmekteyiz. Bu noktada ameliyatımızı yapan Doktorumuz Hasan beye ve ekibimizde yer alan ameliyat hemşirelerimize ve servis hemşirelerine tek tek teşekkür ediyorum. Hastamıza da acil şifalar diliyorum." dedi.

Ahıskalı Türk’ün Tedavisi Ardahan’da Yapıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.