’Aile Sağlığı Merkezlerinin Kira Bedellerinin Fahiş Oranda Artırıldığı’ İddiaları

’Aile Sağlığı Merkezlerinin Kira Bedellerinin Fahiş Oranda Artırıldığı’ İddiaları
Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde, bu yıl için kiraya verilen binaların bedelinin her bir aile hekimi için ortalama aylık 350 TL olduğunu belirterek,...
Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde, bu yıl için kiraya verilen binaların bedelinin her bir aile hekimi için ortalama aylık 350 TL olduğunu belirterek, haberlerde yer alan "25 metrekare yere 3 bin TL kira bedeli" ifadesinin gerçeği yansıtmadığını ve bu miktarın aylık değil yıllık bedeli ifade ettiğini bildirdi.

Bakanlık'tan medyada, "Aile Sağlığı Merkezlerinin kira bedellerinin fahiş oranda artırıldığı" yönünde iddiaları içeren haberlerin yer alması üzerine yapılan açıklamada, "Bakanlığımızca,her aile hekimine, hizmet verdiği aile sağlığı merkezinin kira, elektrik, su, internet, temizlik, sekretarya gibi giderlerinin karşılanması için herhangi bir belgeye bağlı olmaksızın her ay yaklaşık 2 bin ile 4 bin TL arasında gider ödeneği verilmektedir. Bakanlığımıza tahsisli binalar, bu ödenekten karşılanmak üzere sözleşme yapılarak aile hekimlerine kiraya verilmektedir. Ülke genelinde, bu yıl için kiraya verilen binaların bedeli her bir aile hekimi için ortalama aylık 350 TL'dir. Dolayısıyla haberlerde yer alan "25 metrekare yere 3 bin TL kira bedeli" ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. Bu miktar aylık değil yıllık bedeli ifade etmektedir" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.