Ajax, Real Madrid'in Tahtına Göz Dikti; Türkiye'ye Yaklaştı

Ajax, Real Madrid'in Tahtına Göz Dikti; Türkiye'ye Yaklaştı
Avrupa futbolunda sezonun sürprizi olan Ajax, aldığı başarılı sonuçlara önceki gece bir yenisini daha ekledi.
Avrupa futbolunda sezonun sürprizi olan Ajax, aldığı başarılı sonuçlara önceki gece bir yenisini daha ekledi. Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında deplasmanda Tottenham'ı 1-0 mağlup ederek rövanş öncesi büyük avantaj yakalayan Hollanda ekibi, müthiş çıkışını sürdürdü. 

Devler liginin ikinci turunda Real Madrid, çeyrek finalde Juventus gibi devleri eleyerek adeta bir mucizeye imza atan Ajax, serüvenini burada noktalayacakmış gibi de görünmüyor. İkinci ön eleme turundan başladığı Avrupa'nın bir numaralı kupasında şu ana dek 10 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 yenilgi alan kırmızı-beyazlılar, hem kendi başarısını tüm kıtaya kabul ettirdi hem de ülkesinin puanına muazzam bir katkı yaptı.

Ülkelerin Avrupa kupalarına kaç takım gönderecekleri, bu takımların kupalara kaçıncı turdan başlayacağı gibi durumları belirleyen UEFA Ülkeler Sıralaması, o ülkelerin takımlarının topladıkları puanlarla belirleniyor. Ajax bu sezon şu ana dek topladığı 32 puanla tüm kıtada en çok puan toplayan takım oldu. Tüm zamanların rekoru ise Real Madrid'de bulunuyor. İspanyol ekibi 2013-14 sezonunda 35 puanla, bir sezonda en çok puan toplayan ekip olmuştu.

Avrupa'da tüm zamanların en başarılı takımı olma yolunda ilerleyen Ajax, Tottenham'ı rövanşta yenmesi (2) ve finale kalmasıyla (1) alacağı 3 puanla Real'in rekorunu egale edecek. Final maçındaki galibiyet halinde toplam puan 37'ye, beraberlik durumundaysa 36'ya çıkacak ve rekoru kırılacak.

Ajax, 2004-05 sezonunda AZ Alkmaar'a 24 puan ile ait, Hollanda için önceki en yüksek puanı ise çoktan geçti.

Türkiye'ye yaklaştılar

UEFA ülke puanı açısından Hollanda bu sezon, temsilcisi beş takımdan toplamda 43 puanı hanesine yazdırdı. Bunların 32'sini tek başına toplayan Ajax, ülkesini adeta tek başına sürükledi. Hollanda ülkeler sıralamasında, 10. sıradaki Türkiye'nin bir basamak gerisinde bulunuyor. Türk kulüpleri bu sezon toplamda yalnızca 27.5 puan toplarken, iki ülke arasındaki fark daha da kapandı, Portakallar puan olarak Türkiye'ye yaklaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.