Ak Parti Kulislerinde Hatipoğlu Hareketliliği! Taban İstanbul, İzmir Ya Da Ankara'dan Aday Gösterilmesini İstiyor

Ak Parti Kulislerinde Hatipoğlu Hareketliliği! Taban İstanbul, İzmir Ya Da Ankara'dan Aday Gösterilmesini İstiyor
Ünlü ilahiyatçı ve yazar Nihat Hatipoğlu'nun ismi Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde, belediye başkanlığı adaylığı için yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Ünlü ilahiyatçı ve yazar Nihat Hatipoğlu'nun ismi Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde, belediye başkanlığı adaylığı için yüksek sesle konuşulmaya başlandı. AK Parti'nin, Hatipoğlu'nu memleketi Diyarbakır'dan Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak göstermeye hazırlandığı iddia edilirken parti kulislerinde, Hatipoğlu'nu sevenler arasında bile farklı görüşler var.

"CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKINA KARŞI HATİPOĞLU"

Hatipoğlu'nun güçlü bir aday olduğunu ve tabanda karşılık bulacağını düşünen partililer, kendisinin Diyarbakır yerine İstanbul, İzmir ya da Ankara'da değerlendirilmesi görüşünde birleşiyor.

HDP'nin Diyarbakır'daki kazanma potansiyeli nedeniyle Hatipoğlu'nun seçimi kazanma şansının düşük olduğunu düşünen partililer, seçimlerde ciddi boşluk yaşanacağı belirtilen İstanbul, İzmir ya da Ankara'dan aday gösterilmesini istiyor.

AK Parti kulislerinde İstanbul ve Ankara'da CHP ile İYİ partinin ittifak yapma olasılığı da konuşulurken, Hatipoğlu'nun bu ittifakı geride bırakacak bir aday olduğu görüşünde birleşiliyor.

"KÜRT SEÇMENİN OYUNU ALIR"

Parti kulislerinde Hatipoğlu'nun adaylığı ile ilgili konuşulanlar şöyle:

İstanbul, İzmir ve Ankara'da önemli bir Kürt seçmen kitlesi var. Hatipoğlu Kürtler arasında, dindar olsun olmasın herkesin teveccühünü almış bir isim. Bu açıdan bakıldığında bu illerdeki diğer partilere kaymış Kürt kökenli seçmeni önemli ölçüde kazanabilir. Özellikle İstanbul seçmeninde Hatipoğlu'nun siyasete atılacağı haberleri "Hatipoğlu siyasete girecekse bu şehir İstanbul olmalı" görüşünü doğurdu.

Günümüzde İslam dinini en güzel anlatan hocalardan biri olarak tanınan Hatipoğlu'nun siyasete girme ihtimalinin, bu alanda doğuracağı boşluk da bir başka tartışma konusu.

İlahiyatçı Yazar Nihat Hatipoğlu Kimdir?İlahiyatçı Yazar Nihat Hatipoğlu Kimdir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.