Boatshow’un İlk Gün Hasılatı: 15 Milyon Euro

Boatshow’un İlk Gün Hasılatı: 15 Milyon Euro
Uluslararası Boatshow Eurasıa'nın VIP açılış gününde, 15 milyon euro değerinde 18 tekne satıldı.

Uluslararası Boatshow Eurasıa'nın VIP açılış gününde, 15 milyon euro değerinde 18 tekne satıldı. Fuar, 9 Ekim Pazartesi akşamına kadar devam edecek.

Uluslararası Boatshow Eurasia, 430 milyon lira değerinde 255 tekne ile kapılarını açtı. 9 Ekim Pazartesi akşamına kadar devam edecek olan fuarın VIP açılış gününde, 15 milyon euro değerinde 18 tekne satıldığı açıklandı.

5 milyon euro fiyatıyla fuarın en pahalı teknelerinden biri olan Moonlıght, Rus iş adamı ile el sıkışırken, tanıtım teknelerinden biri olan Searay 475,1 milyon 100 bin euro fiyatıyla Katarlı iş adamı tarafından satın alındı. 3 milyon euro fiyatıyla yine Katarlı başka bir iş adamı ile el sıkışan Helia, açılış gününde alıcı bulan bir başka yüksek fiyatlı tekne oldu.

Yerli alıcılarında ilgi gösterdiği fuarın açılış gününde birçok markanın yeni tasarımları alıcı buldu. Yerli ziyaretçiler, bu yıl katamaran ve motor yatları tercih ederken, fuarın güneş enerjisiyle çalışan çevreci teknesi Greenline, ziyaretçi rekoru kırarak en fazla gezilen tekne oldu. Fiyatları 6 bin lira ile 5 milyon euro arasında değişen 18 tekne fuarın ilk günü yeni sahiplerini bulurken, en fazla satış Türk ziyaretçilere yapıldı.

İkinci olarak Katarlılar yeni teknelerine sahip olurken, Rusya, Ürdün ve İranlı ziyaretçiler de ilk gün tekne satın alanlar arasında yer aldı. 14 milyon euro (57 milyon 585 bin lira) fiyatıyla fuarın en pahalı teknesi olan Cyclone ise, açılış gününde iki özel müşteri ağırladı. Birçok tekne için potansiyel alıcı görüşmelerinin de yapıldığı ilk gün, daha küçük boyda, teknolojik teknelere ilgi yoğun oldu. Ödüllü tasarımlar ve Türkiye'nin ve dünyanın en önemli tasarımcılarının elinden çıkmış olan çok özel teknelerin yanı sıra Türkiye'de ilk kez sergilenecek 25 tanıtım teknesi de görücüye çıktı. Beğendikleri tekneleri hemen deniz üzerinde test etme imkânı da sunulan fuarda 25 ülkeden 7 binin üzerinde yabancı ziyaretçi beklenirken genel ziyaretçi hedefi ise 50 bin.

Satış hedefi 200 milyon lira

Fiyatları 50 bin lira ile 57 milyon lira arasında değişen 255 teknenin sergileneceği fuarda bu yıl 200 milyon lira satış hedeflendiği bildirilirken, yat tasarımında dünya liginde zirveye oynayan Türk tasarımcıların elinden çıkan tekneler, yurt dışından ödüllerle dönerken, bu özel tekneler ilk kez görülebileceği açıklandı. Her yıl yüzde 20 oranında büyüyen sektörün en büyük buluşması olarak nitelendirilen fuar ekonomik teknelerin oranının hızla artmasıyla sektörün büyümesine de fayda sağlıyor.

Boatshow’un İlk Gün Hasılatı: 15 Milyon Euro

Boatshow’un İlk Gün Hasılatı: 15 Milyon Euro

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.