AK Parti Sözcüsü Çelik: 'Dava geri çekildi'

AK Parti Sözcüsü Çelik: 'Dava geri çekildi'
AK Parti'nin MYK toplantısı sonrası, Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün ODTÜ'lü öğrencileri kabul ettiğini ifade eden Çelik, Erdoğan'ın öğrencilerle ilgili davayı geri çektiğini duyurdu.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısı sonrasında düzenlediği basın toplantısı ile toplantıya ilişkin bilgi veren Sözcü Ömer Çelik, gazetecilerin sorularına cevap verdi. 

“Yerel seçimlere dönük ittifakın nasıl olacağı ile ilgili heyetlerdeki arkadaşlarımız çalışıyorlar” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli görüşmesine ilişkin sorulan soruya cevap veren Çelik, “Milletimizden bu ittifakın ortaya koyduğu siyasi uygulamaya dönük olarak beklentiler devam etmektedir. Her iki partide Cumhur İttifakı konusunda hassastır. Bu görüşme bunun bir kere daha altının çizildiği görüşmedir. Somut sonuçlara dönük olarak söyleyebileceğimiz bir şey yok. Yerel seçimlere dönük ittifakın nasıl olacağı ile ilgili heyetlerdeki arkadaşlarımız çalışıyorlar. Onlar yeniden bir araya gelecekler. Belli bir formül olgunlaşmasına varılırsa Sayın Genel Başkanlara sunulacak. Fakat iki partinin farklı konularda farklı yaklaşımları olabilir, bu farklı yaklaşımlar Cumhur İttifakı'na halel getirecek, akamete uğratacak meseleler olarak ele alınmıyor. Cumhur İttifakı'ndaki arayış milletimizin meselelerine dönük olarak ortak tutumların nasıl geliştirileceğine dönüktür” dedi.
Çelik, af konusunda ise, “Herhangi bir mağduriyet söz konusu ise kimsenin kişisel olarak uğradığı bir haksızlığı affetme yetkisine biz sahip değiliz. Bu yaklaşımı gözeterek bir çalışma yapılıyor. Son derece titiz bir çalışma yürütüldüğünü söyleyebilirim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.