AK Parti Sözcüsü Çelik'ten MYK toplantısı sonrası açıklama

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten MYK toplantısı sonrası açıklama
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Libya’da silah ambargosunun denetlenmesinin AB tarafından yapılmasının gerçekçi sonuçlara varmayacağını düşünüyoruz. AB’deki bazı devletler doğrudan Hafter tarafını desteklemekte ve Hafter tarafına silah göndermektedir. AB’nin bu silah ambargosunu denetlemesi gibi yaklaşıma olumlu bakmıyoruz. Onun yerine bunun BM tarafından yapılmasının daha sağlıklı bir mekanizma olacağını bildiriyoruz” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.
İdlib ile ilgili krizi yakından takip ettiklerini kaydeden Ömer Çelik, “Türk heyeti şu anda Rusya'da bugün ki görüşmelerini tamamladı, görüşmeler yarın da devam edecek. Türkiye bütün taraflara Rusya ile 17 Eylül 2018 tarihinde yapılan Soçi mutabakatını hatırlatıyor. Birkaç gündür Rusya tarafından çok sayıda Türkiye'yi suçlayan açıklamalar geldi. Türkiye'nin bu mutabakatı ihlal ettiğine dair bilgiler yanlıştır. Mutabakat rejim tarafından ihlal edilmektedir. Türkiye'de Soçi mutabakatına bağlılığını sürdürerek bütün bu insani felaketin önüne geçmeye çalışmaktadır. 2019 Mayıs ayından beri İdlib'te sivillere dönük rejim defalarca saldırı gerçekleştirmiştir. Bu yapılan Soçi mutabakatının ihlali olduğu gibi aynı zamanda da Rusya'nın verdiği sözlerin, Rusya'nın desteklediği rejim tarafından da ihlal edilmesi demektir. Rejimin bu saldırıları çerçevesinde 300'den fazla sivil altyapı ve hedef vurulmuştur. Rejimin ateşkes ihlalleri 20 bin civarına ulaşmıştır. Bin 500'ün üzerinde sivilin hayatını kaybettiği bilinmektedir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.