AK Parti Sözcüsü Çelik'ten sistem açıklaması

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten sistem açıklaması
AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından açıklamada bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Sistemden geri dönüş ile ilgili bir tartışma değildir. Muhalefet bunu kendisine göre böyle bir tartışmaya dönüştürmeye çalışıyor. Sistem uygulanmaktadır. Bir yıl içerisinde uygulamalarda güçlendirilmesi gereken yerler ortaya çıkabiliyor. Bazı yerlerde yeterince verim alınamadığı şeklinde şikayetler var. Bunlar kapsamlı bir şekilde masaya yatırılıyor. Geniş kapsamlı görüşmeler neticesinde bunlar değerlendirilecek ve analiz edilecek ve bunun sonunda bir çıktı meydana gelecek. Bu çıktılarda sistemin şu uygulamalarına revize etmemiz lazım gibi bir takım sonuçlar olacaktır” dedi.

Çelik, Srebrenitsa katliamının 24'üncü yıl dönümü ile ilgili, “24 yıl önce yaklaşık 8 bin 300 civarındaki masum insan katiller tarafından katledildi. BM güçlerine sığınmışlardı ama onlar orada bu masumları korumak için görev yapmaları gerekirken tam tersi bir durum söz konusu oldu ve o katillere teslim ettiler. Bu acı devam ediyor. Her sene masumların yeni mezarlarına, kemiklerine ulaşılıyor. Modern dünyanın bir utancıdır, insanlık dramıdır. Umarız bundan sonra dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu hadiseler karşısında ders alınır. Her seferinde böyle söylüyoruz ama Suriye'de ders alınmadığını görüyoruz, Arakanlı Müslümanlar için Myanmar'da benzer uygulamalar ortaya koyuluyor. Oradaki hükümete karşı BM çağrı yapıyor ama kimse kılını kıpırdatmıyor” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.