AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalar
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “UNESCO’nun yanlış bir değerlendirme yapmayacağını düşünüyorum. Orada çok iyi uzmanlar var. Bu şekilde ibadet mekanı olarak açık olup aynı zamanda da evrensel miras listesinde olan yerler var. UNESCO yetkilileri şunu bilsinler: Burasının evrensel mirasın korunması konusunda Türkiye her türlü iş birliğine açıktır ve Türkiye bu konuda alnı açık bir ülkedir” dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Srebrenitsa Soykırımının 25'inci yıl dönümüne ilişkin açıklama yapan Çelik, “Bilinen şey; bu bir soykırımdır ve orada Birleşmiş Milletler (BM) üniforması giyen Hollanda askerleri bundan sorumludur. Aradan geçen 25 yıla rağmen bununla ilgili ciddi bir yargılama yapılmamıştır. İnsanlığa karşı suçların cezasız kalmasının en çarpıcı örneklerinden biri olarak halen hafızalarımızdadır. Halen uluslararası ceza yargılaması bakımından Avrupa'nın göbeğinde gerçekleştirilmiş bu soykırıma karşı yeterli bir cevap verilmiş değil” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.