AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar!
AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen MKYK toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Nefret suçlarının giderek damga vurduğu bir çağın yaşandığını belirten Çelik, “Peygamber Efendimize hakaret edenleri, bu hakaretleri ile baş başa bırakıyoruz. Mevlid-i Nebi haftasında, onun büyük mesajının insanlığa daha çok duyurulması için hepimizin gayret göstermesi gerektiğinin altını çiziyoruz” dedi.

Ermenistan'ın Azerbaycan'a düzenlediği alçak saldırılara değinen Çelik, “Ermenistan'ın işgalinden 27 yıl sonra kurtarılan bölgelerin haberini almak bizi mutlu etmekte. Bu arada Azerbaycan saldırıya uğrarken sesi çıkmayanların, Ermenistan kendi vatan topraklarını kurtarmaya başlayınca hemen bir takım ateşkes girişimi içerisinde bulunmalarını ibretle izledik. Ermenistan'a verilen silahları, safında çatışan teröristleri görmezden gelenlerin, Azerbaycan'ın vatan savunmasına leke sürmek için ne tür kara propaganda yaptıklarını gördük. Bu arada yöntem olarak bazıları ateşkes mekanizmasını kullanmaya çalıştılar. 18 Ekim'de yürürlüğe girmesi gereken ateşkes çok az bir zaman geçtikten sonra Ermeniler tarafından hemen ihlal edildi. Böylece bir kere daha Ermenistan'ın burada diplomasi istemeyen siyasi müzakere istemeyen taraf olduğu görüldü.23 Ekim itibariyle Ermenistan'ın Azerbaycan'daki sivil yerleşim yerlerine saldırması neticesinde 63 sivil hayatını kaybetti, 298 kardeşimiz yaralandı. Bizim açımızdan Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliği kırmızı çizgidir. Ermenistan burada saldırgan taraftır. Ermenistan zaten işgal ettiği topraklarda daha da işgali büyütmek için bir saldırı gerçekleştirmiştir. Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin güçlü bir şekilde bu saldırıya cevap vermesi neticesinde geri püskürtülmeye başlanmıştır. Burada soruna çözüm bulmak isteyenlerin ilk olarak Ermenistan'ın işgali meselesini masaya yatırmaları gerekiyor. Ermenistan'ın bu işgalden vazgeçirilmesi gerekiyor. Oralar herkesin kabul ettiği gibi Azerbaycan'ın toprağıdır. Türkiye Azerbaycan'ın bu vatan savunmasında sonuna kadar yanındayız” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.