AK Parti’de yetersiz kadrolar yenilenecek

AK Parti’de yetersiz kadrolar yenilenecek
AK Parti’de 6. Büyük Olağan Kongre için hazırlıklar başladı. Geçen yıl eylül ayında kongre süreçlerine başlayan ve sırası ile belde, ilçe ve il kongrelerini tamamlayan AK Parti, 24 Haziran seçimleri nedeniyle ertelediği büyük kongre için 18 Ağustos tarihini belirlemişti. Büyük kongre kapsamında AK Parti’nin kuruluş yıl dönümü etkinlikleri de gerçekleştirilecek.

AK Parti Kongresi ile değişim ve yenilenme süreci devam edecek. Kongrede, 24 Haziran seçim sonuçları bir kez daha değerlendirilecek. Seçim sürecinde yetersiz kalan kadrolar kongrede değişecek. AK Parti kurmayları, kongredeki değişimi ‘Tecrübeyi gözetmek suretiyle makul bir değişim olacak’ şeklinde yorumladı.
Kongrede parti tüzüğü de yenilecek. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçiş ile birlikte atıl duruma gelen tüzükteki bazı maddeler kaldırılacak. Yerlerine yeni sistemle ilgili düzenlemeler konulacak. Tüzük değişikliği ile ilgili hazırlıklar parti genel merkezinde sürdürülüyor.
Kongre sonrasında 2019’un Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimlerin startı da verilmiş olacak. AK Parti’nin mahallî seçimler için hedefi daha çok belediye başkanlığı kazanmak ve daha çok yurttaşı AK Parti Belediyeciliği ile buluşturmak olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.