Lise Öğrencisinden Çevre Projesi

Lise Öğrencisinden Çevre Projesi
Bilecik Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Melih Mehmet Aslanboğa, çevre temizliği, çevre farkındalığı ve çevre bilincinin geliştirilmesi...

Bilecik Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Melih Mehmet Aslanboğa, çevre temizliği, çevre farkındalığı ve çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla bir proje geliştirdi.

12'nci sınıf öğrencisi Aslanboğa, projesinde insanların yazın yeşil alanlarda, doğada piknik yaparken çevreye attıkları plastik şişe, pil, teneke kutu, kağıt, cam ve çöp gibi maddelerin çevreyi kirletmesi, doğadaki hayvanlara zarar vermesi ve orman yangınlarına sebep olmasından yola çıkarak, bunların önlenmesi için kışa girilmeden sayılan maddelerin ormanlardan ve yeşil alanlardan temizlenmesini hedefliyor. Bu maddeler temizlendiğinde çevre kirliliği ve yangınların önüne geçilmiş olacak ve hayvanların bu maddelerden zarar görmesi de önlenmiş olacak.

Konu hakkında açıklama yapan Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, gençlerin çevre konusunda gösterdikleri duyarlılıktan ve geliştirilen projeden dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti. Durmuş, "Bazı insanlar maalesef çevre sorunları konusunda bilinçsizdir. Sorumsuzca çevreyi kirletiyorlar. Öğrencimizi Melih Mehmet Aslanboğa gayretle bir proje gerçekleştirdi. Bu proje bazı kişilere örnek olacaktır. Geleceğimiz, yarınlarımız olan gençlerimiz proje üreterek, ülkemizin sorunlarına çözüm bulma gayretinde olarak memleketimizin geleceğine katkı sunmaları son derece sevindiricidir. Ben projeyi gerçekleştiren öğrencimiz Melih Mehmet Aslanboğa'ya çok teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.