Vali Güvençer Konuk Öğrencileri Memleketlerine Uğurladı

Vali Güvençer Konuk Öğrencileri Memleketlerine Uğurladı
Manisa'ya "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Elazığ'dan gelen 180 kişilik öğrenci grubu 3 günlük incelemelerinin ardından Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer...

Manisa'ya "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Elazığ'dan gelen 180 kişilik öğrenci grubu 3 günlük incelemelerinin ardından Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer tarafından memleketlerine uğurlandı.

İçişleri Bakanlığının 180 günlük Eylem Planı kapsamında hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" çerçevesinde Cuma günü Elazığ'dan Manisa'ya gelen ve 3 gün boyunca Manisa'nın tarihi, turistik, doğal güzelliklerini ziyaret etme imkanı bulan 180 kişilik ilk öğrenci grubu, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer ile bir araya geldi.

Manisa Valiliği Proje Yürütme Kurulunca hazırlanan program kapsamında, Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Proje Koordinatörü İl Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Çetin, Grup sorumluları Ali Rıza Çevik Ortaokul Müdürü Fevzi Yıldız, Atatürk Ortaokul Müdürü Serdar Dinçer, Çağatay Uluçay Ortaokul Müdürü Mehmet Göksu, Merkez İmam Hatip Ortaokul Müdürü Mevlüt Baki Tunç, Murat Germen Ortaokul Müdürü Ercan Ayyıldız, Mesir Ortaokul Müdürü Nazmi Dönmez, Şehit Halis Demir Ortaokul Müdürü Ali Osman Coşkun, Şehitler Ortaokulu Müdürü Tayfun Sarıbeyler, Cemal Ergün Ortaokul Müdürü Abdurrahman Şam, Vestel Ortaokul Müdürü Mustafa Köseler öğrencilerin Manisa'dan güzel anılarla ayrılmaları için büyük bir gayret sarf ettiler. Konuk öğrenciler, daha önce belirlenen ailelerin evlerinde konaklayarak ev sahibi ailelerin çocukları ile yakın arkadaşlıklar kurdular.

Öğrenciler 3 günlük Manisa ziyaretlerinin birinci günü Manisa Organize Sanayi Bölgesinde fabrikaları gezerek yapılan üretimleri yerinde görme imkanı buldular. İkinci gün Salihli Sart Ören Yeri ve Salihli Artemis Tapınağını gezdikten sonra Akhisar'a geçen konuköğrenciler Akhisar Müzesini gezdi. Daha sonra Manisa'ya dönen öğrenciler akşam da Forum Magnesia Alışveriş Merkezi'nde film izlediler. Misafir öğrenciler 15 Ekim Pazar günü Mevlevihane, Ağlayan Kaya, Sultan Camii, Hafsa Sultan Tıp Tarihi Müzesi, Hatuniye Camii ve Manisa Valiliğini ziyaret ederek hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Öğrenciler daha sonra Manisa Polisevi'nde düzenlenen öğle yemeğinde Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer ile bir araya geldi. Burada yapılan törende misafir öğrencileri ağırlayan aileler adına konuşan Nevin Değirmenci kendilerinin ilk kez böyle bir projede yer aldıklarını belirterek çok mutlu olduklarını söyledi. Elazığ Öğrenci Grubu Sorumlusu Ali Ateş de kendilerinin proje kapsamında şehzadelerin yetiştiği Manisa'ya geldikleri için çok mutlu olduklarını belirterek "Projenin amacı, öğrencilerin Anadolu şehirlerini tanıma fırsatı bulmaları, doğudan batıya kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun gelişmesi, kültürel değerlerin korunması ve aktarılmasıdır. Öğrencilerin Hakkari'den Çanakkale'ye, Van'dan Bursa'ya, Diyarbakır'dan Konya'ya, Elazığ'dan Manisa'ya gitmesine vesile olanlara şükranlarımızı sunarız. "Biz Anadolu'yuz" projesini hazırlayan devlet büyüklerine, evlerinde ağırlayan, ekmeğini bölüşen misafirperver Manisa halkına, İl Milli Eğitim Müdürü ve çalışanlarına çok teşekkür ederiz. Burada olmaktan onur duyduk" dedi..

Vali Güvençer de Manisa'ya geldikleri için çocuklara teşekkür ederek "Manisa'da iki gün beraber olduk. Sizler anne-babalarınıza, okullarınıza kavuşacağınız için belki biraz teselli buluyorsunuz. Ama kuvvetle muhtemel Manisa'dan ayrıldığınız için biraz üzüntülüsünüz. Sizi ağırlayan aileler, arkadaşlarınız, iki gün boyunca sizinle birlikte olan öğretmenleriniz adına söylüyorum. Sizler memleketinize döneceksiniz, anne-babalarınıza, arkadaşlarınıza kavuşacaksınız. Burada kalan arkadaşlarınızı yalnız bırakacaksınız, onlar çok üzülüyorlar. Birkaç gün daha gitmemenizi istiyorlar, ama yarın okullar açılıyor. İnşallah Manisa'da güzel iki gün geçirmişsinizdir. Ama ileride imkan bulduğunuzda Manisa'ya sizleri yeniden bekleriz. İnşallah sizler gibi, bin 600 arkadaşınız daha Elazığ'dan Manisa'ya gelecek. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Polisevi'ndeki programdan sonra sorumlular eşliğinde Elazığ'a dönecek öğrenciler İzmir Adnan Menderes Havaalanından uğurlandılar.

Vali Güvençer Konuk Öğrencileri Memleketlerine Uğurladı

Vali Güvençer Konuk Öğrencileri Memleketlerine Uğurladı

Vali Güvençer Konuk Öğrencileri Memleketlerine Uğurladı

Vali Güvençer Konuk Öğrencileri Memleketlerine Uğurladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.