• BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • Adana 11 °C
  • Adıyaman 8 °C
  • Afyon 0 °C
  • Ağrı 2 °C
  • Amasya 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • Artvin 7 °C
  • Aydın 9 °C
  • Balıkesir 0 °C

Ayvalık’ta Amatör Spor Haftasına İlgi Büyük

Ayvalık’ta Amatör Spor Haftasına İlgi Büyük
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Amatör Spor Haftası coşkulu etkinliklerle başladı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Amatör Spor Haftası coşkulu etkinliklerle başladı.

Ayvalık Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik, Öğretmenevi önünden, ilçe merkezine kadar süren yürüyüşle başladı.

Ayvalık Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu'nun bizzat öncülük ettiği yürüyüş ve etkinlikte; Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Emniyet Müdürü Fikret Bakır, İlçe Müftüsü Orhan Tosun, Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Edremit Körfez Temsilcisi Cemal Erhanoğlu, daire amirleri, ilçedeki spor kulüpleri ve çok sayıda vatandaşın hazır bulundu.

Yaklaşık 200 sporcu ve katılımcıdan oluşan kortejin, Cumhuriyet Meydanı'na ulaşmasının ardından etkinlik; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törende konuşan Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Edremit Körfezi Temsilcisi Cemal Erhanoğlu, federasyon olarak Körfez genelindeki ilçelerde Spor İlçe Müdürlükleriyle tam bir uyum içinde çalıştıklarını belirtti.

Erhanoğlu konuşmasında, "Bu yıl Türkiye genelinde 5.si düzenlenen Amatör Spor Haftasında amatör sporun önemini vurgulamaya çalışıyoruz. Amatör sporun başarısının altında, "amatör ruh" yatmaktadır. Bizler; gençlerimize ve halkımıza sağlıklı spor yapabilmelerine olanak verebilmeleri için son derece yoğun gayretler içerisindeyiz. Balıkesir'imizin incisi olan Ayvalık'ımız da, İlçe Spor Müdürümüz Cem Hamzaoğlu ile son 4 yılda son derece başarılı sportif organizasyonlara imza attık" dedi.

Törende konuşan Ayvalık İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu ise; Ayvalıkta amatör spor adına önemli bir gün yaşandığını vurgulayarak, "Sporun birleştirici gücünü hepimiz bir kez daha görmekteyiz. Bu güçle İlçemizde de spor ile birçok zorluğun üstesinden gelebilir, geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Spor Genel Müdürlüğümüzün sporun gelişmesi ve tesisleşme yönünde hayata geçirdiği projeler sayesinde spor alanlarının artırılarak spor sevgisinin aşılanması yönünde büyük bir aşama kaydedildi. Bizlerde bu şiarla Ayvalıkta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Körfez Temsilciliğimizle sporda birlik, beraberlik ve dayanışmanın tesisi ve sportif hareketliliğin sağlanması adına çalışmalarımıza var gücümüzle devam ediyoruz. Hem 7'den 70'e halk sağlığının korunması, hem de yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin sağlıklı ve başarılı birer birey olarak yetiştirilmesi en büyük hedefimiz ve önceliğimizdir" ifadelerini kullandı.

Tüm dünyada profesyonel sporculuğa geçişin en önemli noktasının amatör spor olduğunu vurgulayan Cem Hamzaoğlu, "Ayvalıkta bu yıl 23 Spor Kulübümüz, 26 ayrı spor branşında 30 antrenör ve 1284 aktif lisanslı sporcu ile müsabakalara katılım sağladı. Okul Sporları Federasyonu yarışmalarına 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında 11 branşta, 868 öğrenci ile müsabakalara katılım sağlandı. Ayvalıktan Olimpiyatlara Sporcu gönderdik. Atletizim Kulübümüze ve Anternörümüz Sebahattin Tatar'a bize bu gururu ve onuru yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Ayvalıkgücü Belediye Spor Kulübü Bayan Voleybol Takımımız tamamen yerel sporculardan oluşan kadrosuyla büyük başarılar göstererek 2. Lige yükseldi. Kulüplerimiz Kick Boksta, Atletizimde, Satrançta, Vücut Geliştirmede, Taekwondo da uluslararası büyük başarılar elde ettiler. Amatör Futbolda Ayvalıkgücü Belediye Spor Kulübümüz Bal Liginde olmak üzere, Süper Amatör, 1. Amatör, 2.Amatör ve Gençler liginde 9 Kulüple, Basketbolda iki kulübümüzle, Voleybolda bir kulübümüzle yerel liglerde mücadele ediyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi ile birlikte Amatör spora destek ve gelişimleri için 35 adet kurs açıldı. Ayvalıkta büyük bir aile olarak kulüp sayımızla, aktif lisanslı sporcu sayımızla ve elde ettiğimiz başarılar ile Balıkesir'in en önde gelen ilçelerinden biri olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Konuşmasında gençlere de seslenen Cem Hamzaoğlu, "Yaptığınız spor branşı her ne olursa olsun çalışmalarınızı planlı ve sistematik bir şekilde yapın. Milli ve Manevi Değerlerinize bağlı, Dostluk ve fair-play kuralları çerçevesinde rakiplerinizle kardeşçe yarışın, mücadele edin ve amatör ruhunuzu hiçbir zaman kaybetmeyin. Profesyonel bir sporcu olmanın ilk şartının iyi bir amatör sporcu olmaktan ve çok çalışmaktan geçtiğini Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Vatanını En Çok Seven Görevini En İyi Yapandır" sözünü hiç unutmayın" vurgusunda bulundu.

Ayvalık İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu, "İlçemizde geçtiğimiz yıl başarılı bir sezon geçirdik. Kulüplerimiz sporcularımız büyük başarılara imza attılar. Bu derecelerin daha yukarı çıkarak geleceğine inanıyorum. İlçe Müdürlüğümüz ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuz adına kulüplerimizin ve sporcularımızın bu başarıları elde etmesinde desteklerinden dolayı emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan ödül töreninde; Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan; Ayvalık'ta yaptığı başarılı çalışmaların ardından Milli Takım Antrenörlüğüne seçilen; Türkiye Atletizm Federasyonu Yürüyüş Branşı Olimpiyat Takımı Antrenörü Sabahattin Tatar, Türkiye Voleybol Federasyonu Yıldız Kızlar Milli Takımlar Antrenörü Sedat Oğuz ve Türkiye Taekwondo Federasyonu Gençler Milli Takım Antrenörü Volkan Sersan'a başarı belgelerini verdi.

Törende; Ayvalık'ta spor kulüplerinde başarılı çalışmalar yaparak Milli Takıma seçişip ve başarılı olan sporcular; İrlandada düzenlenen Dünya Kick Boks şampiyonasında Dünya 3. Olan Küçükköy Spor Kulübü Sporcusu Emre Kuru, Sırbistanın Niş Kentinde Yapılan Avrupa Amatör Satranç Turnuvasına katılarak averajla Avrupa 2. olan Ayvalık Satranç Kulübü Sporcusu Orkun Efe Alumert'e de Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan tarafından takdim edildi.

Törende; Ayvalık'taki spor kulüplerinde başarılı olduktan sonra Milli Takıma seçilip ve başarılı olan sporcular; Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonu olarak İspanyada düzenlenen Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonasına katılarak yarı finale kadar yükselen Ayvalık Akademi Spor Kulübü sporcusu Serkan Kınık, 2016 İtalya-Roma Dünya Yürüyüş Kupası 50 km yürüyüş kategorisinde Türkiye Rekoru kıran Ayvalık Atletizm Kulübü Sporcusu Özgür Ozan Pamuk'a başarı belgeleri Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel tarafından verildi.

Törende; Ayvalık Kaymakamlık Refiği Yunus Emre Temel; 81 ilden katılımın olduğu Türkiye Satranç Federasyonu Yıldızlar müsabakalarında 4. olarak Satranç Milli Takımına seçilen Ayvalık Satranç Kulübü Sporcusu Ali Mert Özsoy, Türkiye Taekwondo Federasyonu Anadolu Yıldızlar Liginde 5. olarak Milli Takım Hazırlık kapına çağrılan Ayvalık Taekwondo Kulübü sporcusu Emir Can Yapıcı'ya başarı belgelerini verdi.

Ödül töreninin ardından etkinlikler sona erdi.

Ayvalık'taki Amatör Spor Haftası etkinlikleri Ayvalık Belediyesi Sarı Zeybek Spor Tesislerinde Ayvalık Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi kursu olarak açılan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü destekleri ile kurulan Yeni Mahalle Spor Kulübü Kız Futbol Takımı ile Gazi Orta Okulu Kız futbol takımlarının dostluk maçlarının ardından, ilçedeki spor kulüplerinin başkanları arasında gerçekleşen karşılaşma ile sürdü.

Etkinliklerin; 13 Ekim'de saat 16.15'de; Ayvalık Kaymakamlığı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce hazırlanan Ayvalık Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Erdil Durukan'ın Çocuk ve Spor konulu semineri ile son bulacağı öğrenildi.

Ayvalık’ta Amatör Spor Haftasına İlgi Büyük

Ayvalık’ta Amatör Spor Haftasına İlgi Büyük

Ayvalık’ta Amatör Spor Haftasına İlgi Büyük

Ayvalık’ta Amatör Spor Haftasına İlgi Büyük

Ayvalık’ta Amatör Spor Haftasına İlgi Büyük

Ayvalık’ta Amatör Spor Haftasına İlgi Büyük

Ayvalık’ta Amatör Spor Haftasına İlgi Büyük

Ayvalık’ta Amatör Spor Haftasına İlgi Büyük

Ayvalık’ta Amatör Spor Haftasına İlgi Büyük

Ayvalık’ta Amatör Spor Haftasına İlgi Büyük

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2002 Haber Sitesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 533 02 62 Faks : 0212 210 34 00