Akar: Fırat Kalkanı TSK’nın Gücünden Hiçbir Şey Kaybetmediğini Gösterdi

Akar: Fırat Kalkanı TSK’nın Gücünden Hiçbir Şey Kaybetmediğini Gösterdi
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Gününü kutladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Gününü kutladı. Akar, darbe girişiminin ardından gerçekleştirilen Fırat Kalkanı Operasyonunun "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünden hiçbir şey kaybetmediğini" gösterdiğini ifade etti.

 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü vesilesiyle mesaj yayımladı. 15 Temmuz Darbe girişiminden günler sonra icra edilen "Fırat Kalkanı Harekatının" Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, gücünden hiçbir şey kaybetmediğini, içinden hainler temizlendikçe daha da güçlü olacağını gösterdiğini belirten Akar, "Bilindiği üzere bu menfur hadiseye alanda ve yargıda tereddütsüz bir şekilde verilen cevap, hain bir takım emeller besleyenler için bir ibret vesilesi olarak tarihteki yerini alacaktır" ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, anayasal düzen içinde yasalarla belirlenmiş tek bir emir komuta yapısı olduğunu ifade eden Akar, ordunun teşkilat ve faaliyetlerinde, yasal hiyerarşi dışında hiçbir kişi ve oluşumun etkisi olamayacağını bildirdi. Dün ve bugün Türk Silahlı Kuvvetlerinin herkes tarafından bilinen en önemli vasfının disiplin olduğunu kaydeden Akar, mesajında şu açıklamalara yer verdi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri, hiçbir yasa dışı yapı ve oluşuma geçit vermeden; ordu-millet bütünlüğü içinde sadece yüce milletimizin sevgisinden, güveninden ve yasalardan aldığı güç ile ülkemize ve milletimize hizmet etmeyi varlık gayesi saymaktadır.

Her yönüyle milli bir ordu olan Türk Silahlı Kuvvetleri üstün nitelikleri haiz kahraman ve fedakar personeli ve milli kaynaklarla her geçen gün daha da geliştirilmekte olan imkan ve kabiliyetleri ile etkin, caydırıcı ve saygın bir ordu olarak; ülkemizde, bölgemizde ve dünyada güvenlik, barış ve istikrara katkı sağlamaya devam etmektedir."

-AKAR PERSONELİN YENİ RÜTBE VE GÖREVLERİNİ TEBRİK ETTİ-

Tüm personele yeni rütbe ve görevlerinin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Akar, görev sürelerini tamamlayarak emekliye ayrılan personele ise hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. 30 Ağustos Zafer Bayramını, "Başta Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferin elde edilmesinde olduğu kadar kazanımlarının korunması için verilen mücadelelerde de hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ve bu uğurda canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde hürmetle eğiliyorum" sözleriyle kutladı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin her kademesinde görev yapan, general/amiral, subay, astsubay, sivil memur, uzman jandarma, uzman erbaş ve erlerin, köy korucularının, işçilerin ve emekli personelin Zafer Bayramı'nı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü kutlayan Akar, terörle mücadele harekatı ile yurt içi-yurt dışı operasyonlarda görev alanlar başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarına kazasız, belasız başarılı görevler ve kendilerine aileleriyle birlikte mutluluk ve esenlik dolu nice yıllar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.