Bir Yılda 10 Bin Kursiyere Eğitim

Bir Yılda 10 Bin Kursiyere Eğitim
Muş Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından 2017 yılı içerisinde açılan 513 kursta 10 bin 519 kursiyere eğitim verildiği belirtildi.

Muş Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından 2017 yılı içerisinde açılan 513 kursta 10 bin 519 kursiyere eğitim verildiği belirtildi.

2017 yılında düzenlenen kurslarla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Vedat Beyazduman, kurum olarak il merkezi, merkez belde ve köylerinde vatandaşın talep ve istekleri doğrultusu ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün belirlemiş olduğu kurs programları çerçevesinde hizmet sürdürdüklerini söyledi. Sürekli gelişen ve değişen dünyada bireylerin bu değişime uyum sağlamaları ve kişisel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla vatandaşlar için faaliyetler yapıp kurslar düzenlendiğini ifade eden Vedat Beyazduman, "Bu faaliyet ve kurslar 7'den 77'ye tüm vatandaşların ilgi, alaka ve taleplerine göre değişiklik göstermektedir. Düzenlenen kurs türleri çok fazla çeşitliliğe sahip olmakla beraber Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzce 3 başlıkta toplanmıştır. Bunlar mesleki ve teknik kurslar, sosyal kültürel kurslar ve okuma yazma kurslarıdır. Bu kursların dışında ayrıca ortaöğretimden mezun olan öğrencilerimize yönelik üniversiteye giriş sınavına hazırlık amacıyla destekleme ve yetiştirme kursları da düzenlemektedir" dedi.

513 kursta 10 bin 159 kursiyere eğitim verildi

2017 yılında toplam 243 kurs türünde 549 kurs açtıklarını dile getiren Beyazduman, "2017 yılı içerisinde ilimiz merkez ve merkeze bağlı belde ve köylerde mesleki teknik, sosyal kültürel ve okuma yazma kurs alanlarında 243 kurs türünde 549 kurs planlanmıştır. Mesleki ve teknik kurs alanına ait 142 kurs türünde 288 kurs, sosyal kültürel kurs alanına ait 69 kurs türünde 210 kurs ve okuma yazma kurs alanına ait 4 kurs türünde 15 kurs açılmıştır. Bu bağlamda toplam 215 kurs türünde 513 kurs açılmış olup yılsonuna kadar planlanan kurs sayısına ulaşılması hedeflenmektedir. Açılan 513 kursa 10 bin 159 kursiyer katılmış, bunlardan 6 bin 82 kursiyer sertifika almıştır" diye konuştu.

"Düzenlenen kurslarla her kesime ulaşmayı amaçlıyoruz"

"Düzenlediğimiz kurslarda toplumun her kesimine ulaşmak amacıyla diğer kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları ve özel sektör alanlarında hizmet veren birçok kuruluş ile çeşitli alanda kurslar düzenlemektedir" diyen Beyazduman, şöyle konuştu:

"Muş Belediyesine ait sosyal tesislerinden faydalanan vatandaşların eğitimine katkı sunmak ve profesyonel destek almalarını sağlamak amacıyla sosyal kültürel kurslar açılmaktadır. Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Sosyal Hizmetler ek binasında ve Aile Destek ve Eğitim Merkezinde kadınlara mesleki, teknik, sosyal, kültürel ve okuma yazmaya yönelik kurslar düzenlemekte, İş-Kur İl Müdürlüğü ile meslek edindirmeye yönelik kurslar yapılmaktadır. Güvenlik komutanlığıyla er ve erbaşlara yönelik kurslar düzenlenmekte, cumhuriyet savcılığı ile işbirliği yapılıp cezaevinde çok çeşitli kurslar açılmaktadır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüyle gençlerin belli yaş dönemlerinde kötü alışkanlıklardan korunması amacıyla sportif kurslar ve yaz okulu kursları, İl Müftülüğü ile Kur'an kurslarında birinci ve ikinci kademe kursların düzenlenmesi için bu kurumlarla işbirliğine gidilmektedir. Muş Devlet Hastanesi çalışanlarına yönelik yıl içerisinde hasta kabul, diksiyon, hijyen eğitimi, işaret dili alanlarında kurs açılmıştır. Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda üniversite öğrencilerine yönelik çeşitli kurslar düzenlenmektedir. Ayrıca, İl Sağlık Müdürlüğüyle işbirliğine gidilerek aile planlaması, aile sağlığı, beslenme alanlarında kursiyerlere eğitimler verilmektedir."

"Tam gün kapsamında çalışıyoruz"

Kurum olarak tam gün, tam yıl kapsamında çalışıp hizmet verdiklerini dile getiren Beyazduman, "Bu kapsamda yaz aylarında faaliyetlerimiz ve kurslarımız devam etmektedir. Yaz döneminde Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu mülakatlarına katılan öğrencilere sportif alanda kurslar açılmış, 46 öğrencinin çeşitli üniversitelerin ilgili bölümlerine yerleşmesi sağlanmıştır. Ayrıca öğrencilerin yaz dönemlerinde sportif faaliyetler yapmalarını sağlamak amacıyla okullarımızda çeşitli sportif kurslar düzenlemiş, öğrencilerin bedensel ve fiziksel gelişimine katkı sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Beyazduman, kendilerine her zaman destek veren Vali Aziz Yıldırım, Milli Eğitim Müdürlüğü ile vatandaşlara ve paydaş kurumlara da teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.