Söke’de Reflektörsüz Römork Kalmayacak

Söke’de Reflektörsüz Römork Kalmayacak
Tarımsal hareketliliğin yoğun yaşandığı Söke'de Jandarma traktör sürücülerini bir kez daha uyararak trafikte görünür olmaları için reflektör dağıttı.

Tarımsal hareketliliğin yoğun yaşandığı Söke'de Jandarma traktör sürücülerini bir kez daha uyararak trafikte görünür olmaları için reflektör dağıttı.

B İlçe Kaymakamlığı himayesinde İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Söke'de başlatılan kampanya kapsamında, Söke'de reflektörsüz romörk kalmayacak.

"Reflektör tak görünür ol" sloganıyla başlatılan projeye dikkat çekmek üzere Söke'ye bağlı Özbaşı Mahallesi'nde etkinlik gerçekleştirildi. İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Şipal, İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Kurgan başta olmak üzere etkinliğe projeye destek veren Söke Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nejat Sağel ve Yönetim Kurulu Başkanı Salih Deniz Günal ile Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş da katıldı. Reflektör etkinliğinde İlçe Tarım Müdürü Seyit Yıldız, Özbaşı Mahalle Muhtarı Levent Özyılmaz'ın yanı sıra çiftçiler de bulundu.

Jandarma Trafik yetkililerinin verdiği biliye göre; Söke'de kayıtlı 6 Bin 444 traktör bulunduğu, yaşanan trafik kazalarına bakıldığında birçoğunun traktör ve romörklarının dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıkları ile park fren ve dönüş ışıklarının noksan veya bozuk olduğunun ortaya çıktığı belirtildi. İlgili trafik kanunu ve karayolları trafik yönetmeliğine gore römorkların arka ve yan kısımlarına geceleri görünürlüğün artması amacıyla standartlara uygun 5 ila 10 cm kalınlığında arka alt kısmı ve yan alt kısımlara boydan boya sarı ve beyaz renkli geri yansıtıcı şerit takılması gerekiyor. Gerçekleştirilen proje ile sürücülerin romörklarına reflektör takmalarının sağlanması ve traktör sürücülerinin karıştığı trafik kazalarının en aza indirilmesi amaçlanıyor. Bu amaçla sürücülere reflektör hediye ediliyor.

Proje için İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Birimine teşekkür ederek sözlerine başlayan Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu; "Bu küçük bir mesele gibi görünse de Söke Ovası içinde ve özellikle tarım ekipmanlarının Söke-Milas Karayoluna çıkışlarında çok sayıda ölümlere sebebiyet veren olayları önleme adına önemli bir çalışma. Bu projeye çeşitli sivil toplum kuruluşlarımızın ciddi desteği oldu. Traktör sürücülerimize kendi canları ve başkalarının canlarını korumak adına çok basit bir işaretlemeyle bunun mümkün olduğunu gösterebilmek amacındayız" dedi.

'Reflektör Tak Görünür Ol" kampanyası ile ilgili yapılan açıklamaların ardından traktörlerin römorklarının trafikte görünür olması için reflektörler takıldı. Reflektörlerden birinin montajını İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu kendisi yaptı.

Konuyla ilgili bastırılan broşürler ve çeşitli eğitim toplantılarıyla bilinçlendirmenin devam edeceği belirtilirken; kampanya kapsamında Söke Ticaret Borsası üyesi olan çırçır fabrikalarına bırakılacak reflektörerin çiftçilere dağıtılması da sağlanacak. Proje Kaymakamlık, Belediye, Emniyet Müdürlüğü ve STK'ların koordineli çalışması ile yaygınlaştırılarak sürdürülecek.

Ayrıca İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu Söke'deki romörk üreticisi işletmelerle bağlantı kurularak, reflektörlerin daha üretim aşamasında romörklara montajının sağlanması yönünde çalışma yapılmasını istedi.

Söke’de Reflektörsüz Römork Kalmayacak

Söke’de Reflektörsüz Römork Kalmayacak

Söke’de Reflektörsüz Römork Kalmayacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.