Akhisarspor-Krasnodar! Muhtemel 11'ler

Akhisarspor-Krasnodar! Muhtemel 11'ler
Akhisarspor, UEFA Avrupa Ligi J Grubu ilk maçında Rus ekibi Krasnodar'ı konuk edecek. Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında yer alacak Akhisarspor, J Grubu ilk maçında Rus ekibi Krasnodar'la Spor Toto Akhisar Stadı'nda karşılaşacak.
Akhisarspor, UEFA Avrupa Ligi J Grubu ilk maçında Rus ekibi Krasnodar'ı konuk edecek.

Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında yer alacak Akhisarspor, J Grubu ilk maçında Rus ekibi Krasnodar'la Spor Toto Akhisar Stadı'nda karşılaşacak. Saat 19.55'te başlayacak Akhisarspor-Krasnodar maçını Finlandiya'dan Ville Nevalainen yönetecek.

Nevalainen'in yardımcılıklarını Jan-Peter Aravirta ve Mika Lamppu yapacak.

Grubun diğer maçında ise TSİ 19.55'te Sevilla ile Belçika'dan Standard Liege, İspanya'da karşı karşıya gelecek.

MUHTEMEL 11'LER

Akhisarspor

Fatih
Lopes
Mustafa Yumlu
Dany
Kadir Keleş
Bilal
Barbosa
Sissoko
Josue
Manu
Seleznov

Krasnodar

Kritsyuk
Martynovich
Spajic
Ramirez
Markov
Claesson
Mamaev
Pereyra
Kabore
Stotsky
Wanderson

Akhisarspor, Avrupa'da ilk maçına çıkıyor

Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı kazanan Akhisarspor, UEFA Avrupa Ligi J Grubu'ndaki maçlarına başlayacak.

Bu sezon başında da TFF Süper Kupa'ya uzanan Akhisarspor, 7. kez yer aldığı Süper Lig'e en kötü başlangıcını yaptı. Ligde son sırada yer alan ve MKE Ankaragücü'ne mağlup olduktan sonra teknik direktör Safet Susic'le yollarını ayıran yeşil-siyahlı ekibin karşılaşmaya antrenör Cem Kavçak yönetiminde çıkması bekleniyor.

Ege temsilcisi, UEFA Avrupa Ligi'nde İspanya'nın Sevilla, Rusya'nın Krasnodar ve Belçika'nın Standard Liege takımlarıyla gruptan çıkma mücadelesi verecek.

Gruptaki ilk maçında Krasnodar'ı konuk edecek Akhisarspor, daha sonra Standard Liege ve Sevilla ile deplasmanda karşılaşacak.

- 5 yeni takımdan biri

UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez mücadele edecek Akhisarspor, bu sezon gruplarda ilk defa yer alacak 5 ekipten biri konumunda bulunuyor.

Akhisarspor'un dışında Lüksemburg'dan Dudelange, Çekya'dan Jablonec, Beşiktaş'ın rakibi Norveç'ten Sarpsborg ve Fenerbahçe ile aynı grupta yer alan Slovakya'dan Spartak Trnava ilk kez UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele edecek.

- En golcü isim Seleznov

Spor Toto Süper Lig'de cezası nedeniyle 3 maçtır forma giyemeyen Yevgen Seleznov, şans bulması halinde takımının en büyük kozu olacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde Dnipro ve Shaktar Donetsk formalarıyla 35 maçta 11 golü bulunan Yevgen Seleznov, yeşil-siyahlı ekipte daha önce organizasyonda forma giyenler içinde en golcü ismi konumunda yer alıyor.

Seleznov, Krasnodar ekibinde yer alan Charles Kabore daha önce Kuban'da birlikte forma giymişti.

Öte yandan, Krasnodar'ın kadrosunda yer alan Tornike Okriashvili, 2015-2016 sezonu ikinci yarısında Eskişehirspor'da kiralık olarak mücadele etmişti. Gürcü oyuncu Süper Lig'de çıktığı 12 maçta 2 gol kaydetmişti.?

- Kadro değerleri

Alman internet sitesi "Transfermarkt"ın verilerine göre Akhisarspor'un kadro değeri 16 milyon 480 bin avro gösterilirken, Krasnodar'ın kadro değeri ise 70 milyon 500 bin avroyu buluyor.

Rus ekibinin kadrosunda yer alan futbolculardan İsveçli Viktor Claesson, 8 milyon avroluk değeriyle en pahalı oyuncu olarak dikkati çekiyor.

- Krasnodar'ın 43. maçı

Krasnodar, "Kupa 2"de 4. kez grup aşamasında yer alıyor.

İlk katıldığı 2014-2015 sezonunda gruptan çıkamayan Rus ekibi, 2015-2016'da son 32, 2016-2017'de ise son 16 turunda yer aldı. Geçen sezon play-off turunda organizasyona veda eden Krasnodar, bu yıl doğrudan gruplarda mücadele edecek.

Avrupa kupalarında şimdiye kadar 42 maça çıkan Rus temsilcisi, bu müsabakalarda 21 galibiyet, 9 beraberlik, 12 yenilgi aldı.

Krasnodar, daha önce Türk temsilcilerinden Fenerbahçe ile UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda karşılaştı. Rusya'da mağlup ettiği Fenerbahçe ile İstanbul'da 1-1 berabere kalan Rus temsilcisi, adını son 16 turuna yazdırmıştı.

Rusya Premier Lig'de 7 haftanın ardından 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi alan Krasnodar, 11 gol atıp, kalesinde 6 gol gördü. Krasnodar, lider Zenit'in 6 puan gerisinde 13 puanla 4. durumda yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.