Akib, Çin’deki ’Asia Fruit Logistica Fuarı’na Katılacak

Akib, Çin’deki ’Asia Fruit Logistica Fuarı’na Katılacak
Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), Çin'in Hong Kong kentinde düzenlenecek olan "Asia Fruit Logistica" Uluslararası Meyve, Sebze Ticaret Fuarı'na katılacak.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), Çin'in Hong Kong kentinde düzenlenecek olan "Asia Fruit Logistica" Uluslararası Meyve, Sebze Ticaret Fuarı'na katılacak.

AKİB'ten yapılan açıklamaya göre, Türkiye yaş meyve sebze sektörünün Güneydoğu Asya ülkelerine ve Uzakdoğu ülkelerine tanıtımının yapılması açısından büyük öneme sahip fuar, aynı zamanda yaş meyve sebze sektörünün ihracat pazarlarının arttırılması ve çeşitlendirilmesinde rol oynayacak.

Ziyaretçilerin yüzde 70'ini Asya ülkelerinden gelenlerin oluşturduğu fuarda, yaş meyve sebze, kuru meyveler, organik ürünler, dondurulmuş meyve-sebze, kabuklu meyveler, baharatlar, taze kesilmiş-hazır taze ürünler, çiçekler, tohum ve fidanlar, bitkiler, paketleme-etiketleme makineleri, paketleme malzemeleri, kalite kontrol sistemleri, soğutma-ürün izleme sistemleri, meyve sebze işleme- yıkama sistemlerinin sergilenecek.

Türkiye yaş meyve sebze sektörünün alternatif pazar arayışı sürecinde önemli bir yeri olması, hinterlandında ulaşabileceği geniş bir bölge ve nüfus bulundurması aynı zamanda Uzakdoğu pazarının giriş kapısı konumunda olması bakımından, sektör için önemli bir pazar konumundaki Hong-Kong'da gerçekleşen fuara, 2017 yılında 43 ülkeden 813 firmanın katılımcı olarak yer aldı, 24 ülke ise milli katılım organizasyonu ile iştirak etti. En çok firma katılımı Çin Halk Cumhuriyeti'nden olurken, onu sırasıyla İtalya, Mısır ve Avustralya takip etti. İspanya 40 firma ve Güney Afrika ise 33 firma ile fuara katılım sağladı. Fuar 74 ülkeden yaklaşık 13 bin profesyonel ziyaretçiye de ev sahipliği yaptı.

Asia Fruit Logistica Fuarı'na ilk kez 2015 yılında 11 firma ile milli katılım organizasyonu düzenleyen Türkiye, 2016 yılında daha büyük bir alanda 17 firma ile katılım sağlarken, 2017 yılında ise toplamda 18 firma ve görkemli bir stant tasarımı ile boy gösterdi. 2018 yılında bu katılımın daha da artması bekleniyor.

Çin Halk Cumhuriyeti, Türk Ekonomi Bakanlığı'nın hedef ülkeler listesinde yer almakta olup, Türkiye milli katılımı ile fuara katılan firmalar, 85 bin liraya kadar fuar desteğinden yararlanabilecek.

Fuara katılıma ilişkin detaylı bilgilerin Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin (akib.org.tr) internet sitesinde yer aldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.