Akıncı Üssü davasında istenen cezalar belli oldu

Akıncı Üssü davasında istenen cezalar belli oldu
FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki olaylara ilişkin davada cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin aralarında FETÖ'nün sivil imamlarının da bulunduğu 475 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülen davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve müştekiler katıldı. Davanın bugünkü celsesinde sanıkların beyanları alındı. Daha sonra söz verilen cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasının hazır olduğunu bildirdi.

Sivil imamlara 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbet istemi

Mütalaasını açıklayan savcı, darbe girişimini yöneten FETÖ'nün sivil imamları Kemal Batmaz, Nurettin Oruç, Hakan Çiçek ve Harun Biniş'i Akıncı Üssü davasını kapsayan tüm suçlardan sorumlu tuttu. Savcı, söz konusu sanıkların "anayasal düzeni ihlal", 77 kişiyi "kasten öldürme" ve "cumhurbaşkanına suikast" suçlarından 79'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi. 4 sanığın ayrıca olaylar esnasında yaralanan 206 vatandaşı "kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan 4 bin 120'şer yıl hapsi talep edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.