Aksaray’da "Seher’in Kadınları" Tiyatrosu

Aksaray’da "Seher’in Kadınları" Tiyatrosu
Aksaray Belediyesinin destekleriyle Aksaray Kültür Merkezinde sahnelenen, Milli Mücadele yıllarında ülke savunmasında çok aktif rol oynayan kadınları anlatan...

Aksaray Belediyesinin destekleriyle Aksaray Kültür Merkezinde sahnelenen, Milli Mücadele yıllarında ülke savunmasında çok aktif rol oynayan kadınları anlatan "Seher'in Kadınları" adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

Milli Mücadelenin kadın kahramanı Üsteğmen Kara Fatma'nın hikayesi başta olmak üzere savaş yıllarında kadınların üstlendikleri tarihi görevler duygusal bir dille anlatıldı. Tek perdelik oyunda, kocası Sarıkamış'ta şehit düşen Fatma Seher'in gönüllü intikamcı birliği kurarak, savaş yıllarında ülkeye verdiği desteğin yanı sıra ülke savunmasında üstlendiği aktif görevler o dönemin ruhuna uygun olarak yazılan senaryo, kostümler ve sahne dekoruyla izleyiciye aktarıldı. Her diyaloğu sanatseverlerin duygularına hitap eden ve salonda büyük bir etki oluşturan oyunun sonlarına doğru Türkiye'de öldürülen kadınların fotoğrafları slayt şeklinde gösterilerek, kadına karşı şiddetin bitirilmesi vurgulandı. Ayrıca günümüzün kahraman kadınlarının 15 Temmuz darbe girişimine karşı gösterdiği mücadele video ve fotoğraflarla gösterilerek Kara Fatmaların halen günümüzde de yer aldığı vurgulandı. Yaklaşık iki saat süren tiyatro oyunu, izleyicilerden alkış aldı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, oyun sonrası oyuncuları tek tek kutlayarak tebrik etti. Tiyatroculara tablo ve çiçek hediye eden Başkan Yazgı, başarılı bir sahne performansı sergileyen tiyatroculara ve oyunu izlemeye gelen tiyatroseverlere teşekkür etti.

Aksaray’da "Seher’in Kadınları" Tiyatrosu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.