Çaldıran Kayak Merkezi Açıldı

Çaldıran Kayak Merkezi Açıldı
Van'ın Çaldıran Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Çaldıran Termal Kayak Merkezi, törenle hizmete açıldı.

Van'ın Çaldıran Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Çaldıran Termal Kayak Merkezi, törenle hizmete açıldı.

Termal kayak merkezinin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Abidin Ertaş, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları Mehmet Yaşar ve Fazıl Tamer ile vatandaşlar katıldı. Burada konuşan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, ilçenin Ayrancılar mevkisinde kurulan merkezin, Türkiye'de kayak sporunda marka olmuş sporcuların yetişeceği bir tesis olması temennisinde bulundu. Bölge insanının kayak sporuna yatkın ve meraklı olduğunu ifade eden Dundar, kış mevsiminin yoğun yaşandığı ilçede ilin ikinci kayak merkezini kurduklarını kaydetti. Dundar, ilçedeki dağların yamaçlarında kayak merkezine uygun alanlar bulunduğunu kaydederek, "Bizler bunu değerlendirdik ve kalıcı projelerimiz arasında yer alan kayak merkezini de hizmete sunduk. Ayrancılar mevkisinde kurduğumuz kayak merkezimizde termal bulunmaktadır. Termal otellerin de yapılmasıyla vatandaşlarımız bir yandan kayak merkezi, diğer yandan termal tesislerden faydalanacak. Bu hem ilçemizin tanıtımına hem de ekonomisine katkı sunacak. Kayak merkezimiz beş ay boyunca kayak severlerin hizmetinde olacak" dedi.

Tesiste snowboard, kayaklı koşu da yapılabileceğini anlatan Dundar, "Burada vatandaşlarımız ve eğitim gören öğrencilerimiz kayakla tanışacak. Öğrencilerimiz arasında başarılı olanların ise ülke çapında yapılacak yarışmalara katılmalarını sağlayacağız. İlçemizdeki bu hizmetin sevincini halkımızla paylaşıyorum. Tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum. Yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Nevzat İnanç da kentin ikinci kayak merkezine kavuştuğunu belirterek, merkezin başarılı milli sporcular çıkaracağına inandığını aktardı.

Kurdele kesiminin ardından sporcular gösteriler yaptı. Kayak yapanlara sucuk ekmek ve çay ikramında bulunuldu.

Çaldıran Kayak Merkezi Açıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.