Ab’den Abd’nin Ticari Saldırısına Cevap: “Ab Kendi Çıkarlarını Savunmak Zorunda”

Ab’den Abd’nin Ticari Saldırısına Cevap: “Ab Kendi Çıkarlarını Savunmak Zorunda”
Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, ABD'nin ticari saldırısına cevaben yaptığı açıklamada, AB'nin kimseyle savaşta olmadığını...

Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, ABD'nin ticari saldırısına cevaben yaptığı açıklamada, AB'nin kimseyle savaşta olmadığını ve ABD tarafından başlatılan ticari saldırıya karşı kendi çıkarlarını savunacağını söyledi.

Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, ABD'nin ithal çelik ve alüminyuma koyacağı ilave gümrük vergileri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, AB'nin kimseyle savaşta olmadığını ve ABD tarafından başlatılan ticari saldırıya karşı kendi çıkarlarını savunacağını söyledi.

Brüksel'de Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile yaptığı görüşmeden sonra basının karşısına çıkan Mogherini, yaptığı konuşmada: "Her şeyden önce, Avrupa Birliği'nin kimseyle savaşmadığını biliyorsunuz. Bunu istemiyoruz. Bunu söylerken, AB'nin çıkarlarını açıkça savunmak zorundadır" dedi.

Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker'in konuyu bugün Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) sunacağını hatırlatan Mogherini, ABD'den ithal edilen bazı önemli ürünlerden ek vergi talep edileceğini açıkladı.

Mogherini, "Bu, ABD'nin bizim en yakın müttefikimiz ve arkadaşımız olmadığı anlamına gelmez. Ancak AB'nin çıkarlarını savunması gerekiyor ve tedbirlerimizin DTÖ'nün kuralları ve yükümlülükleri doğrultusunda makul ve orantılı olacağından emin olabilirsiniz" dedi.

Çin'in doğru yönde bir enerji ve kararlılıkla çalışacağına inandığını belirten Mogherini, "Çünkü biz DTÖ'nün uluslararası ticaret sistemini oluşturan kuralların merkezinde olduğunu ve orada kalacağını kabul ediyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.