Ağrı’da Vatandaşlar Ucuz Et Yiyor

Ağrı’da Vatandaşlar Ucuz Et Yiyor
Ağrı'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın talimatları doğrultusunda 2 markette ucuza satılan etler nedeniyle indirime giden...

Ağrı'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın talimatları doğrultusunda 2 markette ucuza satılan etler nedeniyle indirime giden bazı kasaplar etin kilosunu 30 liradan satıyor.

Türkiye'nin en önemli hayvancılık merkezlerinden biri olan Ağrı'da bazı kasaplar, Et ve Süt Kurumunun 81 il ve ilçelerde şubeleri olan 2 markete et temin etmesi ile birlikte harekete geçerek et fiyatlarında indirime gitti. Kentte, kasaplar arasında her geçen gün Bakan Fakıbaba'ya destek artarken, et satışlarında artış yaşanıyor.

"İnsanların ucuza et yemeye hakkı var"

Ülkenin hayvancılık merkezlerinden biri olarak gösterilen kentte Bakan Fakıbaba'ya destek veren kasaplardan Şener Kaplan, aile olarak 42 yıldır kasaplık yaptıklarını ve kentin en eski kasaplarından olduklarını söyledi. Et fiyatlarında indirime gidilmesi ile yoksul vatandaşların yüzünün güldüğünü dile getiren Kaplan, Bakan Fakıbaba'nın talimatı ile indirime gidilen et fiyatları nedeniyle kasapların ve tüketicilerin durumdan memnun olduklarını belirtti. Bazı üreticilerin et indiriminden şikayetçi olduklarını vurgulayan Kaplan, "Hayvanların en fazla bulunduğu ve tüketildiği doğu bölgesinde yaşıyoruz. Böyle bir durumda biz etlere indirim yaptık. Bazı arkadaşlar her ne kadar tepki gösterse de insanların ucuza et yemeye hakkı var. Bunun için biz de Tarım Bakanımız Fakıbaba'ya yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu an kuşbaşı etin kilosu 30, kıyma 29, kemikli dana eti 25, kemikli kuzu etini ise 24 liradan satıyoruz. Vatandaşlar indirimleri güzel karşılıyor" dedi.

"Bütün kasap esnaflardan bu uygulamayı yapmalarını istiyoruz"

Et fiyatlarının biraz daha ucuzlaması gerektiğini savunan Kaplan, "Gönül ister ki fiyatlar biraz daha düşsün, çünkü biz et memleketinde yaşıyoruz. Fiyatların biraz daha düşmesi lazım. Ayrıca, bütün kasap esnaflardan bu uygulamayı yapmalarını istiyoruz, çünkü maddi durumu olmayan insanlarında et yemeğe hakkı var. Bir haftadır biz bu uygulamayı başlattıktan sonra ister istemez işlerimizde yüzde 40 artış oldu. Tarım Bakanımızın da destekleri ile beraber inşallah hep birlikte güzel yerlere geleceğiz" ifadelerini kullandı.

Ağrı’da Vatandaşlar Ucuz Et Yiyor

Ağrı’da Vatandaşlar Ucuz Et Yiyor

Ağrı’da Vatandaşlar Ucuz Et Yiyor

Ağrı’da Vatandaşlar Ucuz Et Yiyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.