Aldığı her nefes otomobil aküsüne bağlı

Aldığı her nefes otomobil aküsüne bağlı
Yozgat’ın Çekerek ilçesi Arpaç köyü Kahyalı mezrasında 65 yaşındaki Koah hastası Yeter Çetiner’in hayatta aldığı her nefes otomobil aküsüne bağlı.

Çekerek ilçesinde bundan 11 yıl önce inşa edilen Çekerek Barajından dolayı evleri sular altında kalan Çetiner ailesi, 11 yıldır yaşantılarını elektriksiz sürdürüyor. Çekerek Barajının su almasıyla evleri ve tarlaları sular altında kalan Çetiner ailesi, barajın yaklaşık 500 metre yukarısında bulunan kendilerine ait tapulu alana yerleşim yeri kurarak tarım ve hayvancılık yapmaya devam ediyor.

11 yıldır ailesiyle birlikte Kahyalı mezrasında elektriksiz yaşamını sürdüren Yeter Çetiner için elektrik büyük önem taşıyor. Oksijen cihazına bağlı yaşamını sürdüren KOAH hastası Yeter Çetiner, nebilizatör cihazı ile ilacın sıvı formunu buhar olarak alıyor. Nebilizatör ve oksijen cihazının çalışması için de mutlaka elektriğe ihtiyaç duyuluyor. Çetiner ailesi de çözümü otomobil ve traktör aküsünde buldu. Aküye bağlanan cihazla elde edilen elektrik, koah hastası kadının nebilizatör ve oksijen cihazının kısa süreliğine çalışmasına yarıyor. Günde 16 saat boyunca oksijen cihazına bağlı kalması gereken Yeter Çetiner elektrik olmadığı için ancak 1 saat kadar cihaza bağlı kalabiliyor. Zor şartlarda günlük yaşamlarını sürdüren ailenin tek isteği ise 8 haneli mezraya elektriğin bir an önce gelmesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.