Ali Koç: "şenol Hocamızın Kafası Yarıldı"

Ali Koç: "şenol Hocamızın Kafası Yarıldı"
Fenerbahçe'de 2-3 Haziran'da gerçekleştirilecek olan seçimli Olağan Genel Kurul öncesinde başkan adayı Ali Koç, Habertürk TV'de açıklamalarda bulundu. İşte Ali Koç'un yaptığı açıklamalar; Beni FETÖ mensubu olarak lanse ediyorlar, benim DNA'mda bu olamaz.
Fenerbahçe'de 2-3 Haziran'da gerçekleştirilecek olan seçimli Olağan Genel Kurul öncesinde başkan adayı Ali Koç, Habertürk TV'de açıklamalarda bulundu.

İşte Ali Koç'un yaptığı açıklamalar;

Beni FETÖ mensubu olarak lanse ediyorlar, benim DNA'mda bu olamaz. Ben kötü niyetli biri olsam derim ki; 'O savcıları, o polisleri ben mi kulübe üye yaptım? Ben mi onlarla maç yaptım? Ben mi onlarla tavla oynadım?' O zaman ki dönemde kimse bunu bilmiyordu ama ben işi oraya götürmüyorum. Ben o dönemde çok dik durdum, camiam için elimden geleni yaptım. İnsanlar bunu görüyor, yutmuyorlar artık.

BIRAKMAYA NİYETİ YOK

Başkan, Yargıtay kararından sonra bırakacağını söylüyordu, şimdi de zararlar için dava açacağını söylüyor. Juventus tazminat için hala uğraşıyor. Bizden önce başına bir olay geldi onların, bu iş yıllarca sürebilir. Bence başkanımızın bırakma niyeti yok, samimi olduğunu düşünüyorum.

SEÇİLEMEZSEM SONRAKİ SEÇİMDE

Fenerbahçe için ve Türk sporu için bambaşka bir hikaye yazmak için yola çıktım. Seçilirsem bunu başarmaya çalışacağım. Seçilemezsem, bir sonraki seçimde kesin aday olmayacağımı söyledim ama sonra kolay kolay böyle bir maceraya girer miyim bilmiyorum. Seçilemezsem normal huzurlu hayatım devam edecek.

SİYASETE GİRECEĞİM İDDİASI...

Başkanlıktan sonra siyasete gireceğimi söylüyorlar. Deli saçması bunlar. Yakından, uzaktan siyasetle işim olmaz. Bu kadar laftan sonra siyasete girersem, dünyanın en büyük sahtekar insanı benim ve sakın bana oy vermeyin. Bu kadar da net konuşuyorum. Bunlar Ankara'yı etkilemek için bir strateji. Sanırım benim önümü kessin diye devletten medet umuyorlar. Bunları Aziz Yıldırım çıkarıyor, net söylüyorum. Onun için çıkalım televizyona ve konuşalım diyorum.

BAŞKAN OLUNCA HESAPLAŞACAĞIZ

Ankara'da bir kağıt çıkartmışlar ve saçma sapan komplo teorileri yazıyor. Bunlar daha nereye kadar artacak, daha söylemediğim şeyler de var. Başkan olunca hepsini açıklayacağım, o zaman hesaplaşacağız. Benim aileme kadar getirerseniz bu işleri karşılığını görürsünüz. Bu bir hesaplaşma değil, hoşgörü ile meydan okuma. Başkan seçilirsem, bir daha hiçbir adaya bunlar yapılamayacak. O kadar antidemokratik süreçten geçtik ki olacak şey değil. Demokrakisinin bütün değerlerini yok ettiler, bir koltuk için değer mi? Bizim aynaya baktığımızda içimiz rahat.

EN AZ 2 DÖNEM

Bu gidişatı değiştirebilmemiz için en az iki dönem başkan olmam gerekiyor. Başkanlık en az 4 sene ve en fazla 3 kez olmalı. Bunu tüzükle de sabitlemeliyiz.

150 MİLYON EURO DEĞİL

Cebimden vereceğim rakam 150 milyon Dolar değil. Türkiye'de bunu verecek biri varsa amenna. Vereceğim rakam var, onun yanında sponsorluklarla getireceğim rakam, çok ciddi bir rakam. Bu süreç nasıl devam etti? Ben niye seçilmem gerektiğini anlattım, onlar niye benim seçilmemem gerektiğini. Şimdi de 'Ne verirse bir fazlasını vereceğiz' diyorlar. 20 senedir bunları yapmadınız, bundan sonra ne değişecek? Artık insanlar yutmuyorlar. Biz somut şeyler söylüyoruz. Karşılıksız çok ciddi kaynak sokacağım. Bunu 2 Haziran günü açıklayacağım.

AYKUT KOCAMAN'LA DEVAM EDECEK Mİ?

"İki konuya da açığım. Fenerbahçe'nin daha ısıran, daha atak futbol oynaması yönünde büyük bir beklenti var. Herkes keyif almak istiyor. O yüzden bir numaralı önceliğimiz Fenerbahçe'nin futbol kültürü anlayışını geliştirmemiz lazım. Fenerbahçe hangi stilde futbol oynayacak? Ona göre de yatırımları yapmamız lazım. Futbolcu, teknik direktör, futbol okulları yatırımlarının da. Aykut hocanın hem futbolcu hem hoca olarak bende yeri ayrıdır. Şampiyon yaptı, 27 yıl sonra Türkiye Kupası'nı getirdi, UEFA'da yarı finale götürdü ama hepsinden daha önemlisi 3 Temmuz'da camiayı dik tuttu. Onun için 'Hep bir hocadan fazlasıdır' diyorum.

BASKETBOLDAN DOĞUŞ ÇEKİLECEKMİŞ

Duyuroruz ki basketboldan Doğuş grubu çekilecekmiş. Doğuş grubunun basketboldan çekilmesi Fenerbahçe açısından geri adım atma olur. Maili yapı çok kötü ve sürdürülemez halde. Ekonomik bağımsızlık tehlikede. Futbol anlayışının baştan aşağıya değişmesi lazım. Günü kurtartma felsefesi değişmeli. Kısa ve uzun vadeli tohumlar atılarak bu anlayış değişmeli. Yanlış ve geri dönüşü düşük yatırımlar var, bunları değişmesi gerekiyor. Bu yatırımlar nefes almayı sağlayacak. Sonra taraftarla birlikte tuğlalar koyacağız. İnsan oğlu bir işe dahil olursa sahip çıkarlar. Bu yüzden bir ruh yaratmak istedik. Adım gibi biliyorum, bizim yaptıklarımızla inanç artacak ve herkes taşın altına elini sokacak. Bu potansiyeli birinin harekete geçirmesi gerekiyor.

BENFICA BENİ ETKİLİYOR

Çağa uygun bir yönetim anlayışı getireceğiz. Bambaşka bir dünya var. Bambaşka bir teknoloji var. Ara öyle bir açılıyor ki esamemiz okunmayacak şekilde açılıyor. Yurt dışında Benfica beni etkiliyor. Tottenham'ın gençliğe verdiği önem beni etkiliyor. Daima kadrolarında altyapıdan 5 oyuncu var, 'Bizde öyle para yok, biz devamlı yetiştirmemiz gerekiyor' demişler. 300-400 milyon poundluk altyapı oyuncuları var. Manchester City'de teknoloji kullanıyorlar beni çok etkiledi. Barcelona devamlı altyapı kullanıyor.

"KAFASI YARILDI

Şiddet, nefret ortamının ortadan kalkmasında bir kulüp örnek olacak. Hayalimde küfürsüz bir stat var. 23 Nisan'daki maçta bir dinleseydiniz, neler oldu. Topluma ve çocuklara bu şiddet, küfür zarar veriyor.

Türkiye Kupası'ndaki maçın hemen ardından bizim yöneticilerimiz 'Kumpas' dediler. İki saat geçmeden 'Kumpas' dediler. Yanımda İngiltere'den çok önemli bir futbol adamı oturuyordu, dedi ki 'Ali, Beşiktaş sahayı terk etti, hakemler sahada, bu hükmen mağlubiyet nedenidir.' Gökhan Gönül de içeride onları konuşuyor ve 'Sahaya çıkmamız gerekiyor' diyor. Aykut Hoca olanları hemen kabullenmedi ve haklı olduğu da ortaya çıktı. Çok üzücü bir maç, hiç yakışmıyor. Kumpas olduğunu zannetmiyorum. Saçma sapan, sorumsuzca yapılmış bir hareket. O maça bakarsanız, hakemin yaptığı ilk iki uyarı normal şartlarda doğrudur. Bir tane bir şey atılsa, o uyarıyı yapmak zorunda. Bizim ülkemizde öyle maçlar bitirildi ki insanın gücüne gidiyor. Evet, Şenol Hocamızın kafası yarıldı, kabul edilemez ama o ilk iki ikaz olmasaydı durumdan fırsat bilmeyeceklerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.