Aliağa Kan Bağışında Şampiyon

Aliağa Kan Bağışında Şampiyon
Türk Kızılayı'nın "Güvenli Kan Temini Programı'na büyük destek veren Aliağalılar, 2017 yılında 8 bin 209 ünite kan bağışında bulunarak İzmir'in...

Türk Kızılayı'nın "Güvenli Kan Temini Programı'na büyük destek veren Aliağalılar, 2017 yılında 8 bin 209 ünite kan bağışında bulunarak İzmir'in 30 ilçesi arasında bir kez daha kan bağışı şampiyonu oldu.

Aliağalı vatandaşlar kan bağışına gösterdikleri ilgi ile liderliği yine kaptırmadı. Ege Bölgesi Kan Merkezinden alınan bilgilere göre 2017 yılında Türk Kızılayı Kan Bağışı Mobil Tırı Aliağa Demokrasi Meydanına 163 defa geldi ve bu dönem içerisinde bağışçılardan 8 bin 209 ünite kan alındığı öğrenildi. Bu rakam Aliağa'yı İzmir'de en fazla kan bağışlayan ilçe sıralamasında birinci yaptı. İzmir'in ilçeleri arasında nüfus yoğunluğu göz önünde bulundurulduğunda 91 bin nüfuslu Aliağa'nın yüzde 9 ile İzmir'in kan bağışında en yüksek oranına sahip ilçesi olduğu bilgisine de ulaşıldı. Yüzde 7 ile ikinci sırayı paylaşan Konak ve Gaziemir'i yüzde 5 ile Bayraklı takip etti.

Kan bağışı aracı 28 Ocak'a kadar Aliağa'da

20-21-26-27 ve 28 Ocak 2018 tarihlerinde 10.00-20.00 saatleri arasında Aliağa Demokrasi Meydanında bulunduracağı kan bağışı aracı ile gönüllü bağışçılarını bekleyecek olan Türk Kızılayı'na 18-65 yaş aralığında, ağırlığı 50 kilogramın üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan tüm gönüllüler, yapılan sağlık muayenesinin ardından kan bağışında bulunabilecek.

Aliağa Kan Bağışında Şampiyon

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.