Fenerbahçe Ikinci Yarıda 3 Puanı Aldı

Fenerbahçe Ikinci Yarıda 3 Puanı Aldı
Spor Toto Süper Lig'in 28.
Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe taraftarı önünde Osmanlıspor ile karşı karşıya geldi. İlk yarısı 0-0 sona eren maçta Fenerbahçe, Osmanlıspor'u ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. Fenerbahçe, ligde sahasında iki maç aradan sonra 3 puan aldı.

Kadıköy'de Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 54. dakikada Martin Skrtel, 60. dakikada Roberto Soldado kaydetti.

Fenerbahçe, bu galibiyetin ardından Spor Toto Süper Lig'de puanını 54'e çıkardı. Osmanlıspor ise ligde 28 puanda kaldı.

Fenerbahçe ligde gelecek hafta deplasmanda Demir Grup Sivasspor ile karşı karşıya gelecek. Osmanlıspor ise gelecek hafta Ankara'da Trabzonspor'u konuk edecek.



Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında takımında son maça göre tek değişiklik yaptı. Ülker Stadı'nda oynanan maçta Kocaman, geçen hafta Kayserispor'u 5-0 yendikleri maça göre zorunlu bir değişikliğe gitti. Kayserispor maçın gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Aatıf Chahechouhe'nin yerine Kocaman, ilk 11'de Alper Potuk'a görev verdi.

Osmanlıspor, mücadelenin 11. dakikasında sağ kanattan Serdar Gürler ile hücuma çıktı. Serdar topu sol taç çizgisi üzerinde kontrol etti. Serdar daha sonra altıpasa doğru yerden etkili bir orta açtı. Musa Çağıran kayarak müdahale etmek istedi ancak yetişemedi ve Volkan'a çarpan top Musa'dan auta gitti.

Rakip sahada baskı kuran Fenerbahçe'de 16. dakikada Josef de Souza çok uzaklardan etkili bir şut çekti ancak Josef'in etkili şutunda top direğin az farkla yanından auta çıktı.

FENERBAHÇE'DE PENALTI BEKLENTİSİ! HAKEM 'DEVAM' DEDİ

Mücadelenin 17. dakikasında ev sahibi ekip sol kanattan geldi. Sol tarafta Roberto Soldado topla buluştu. İspanyol oyuncu daha sonra topu ceza sahası içine havalandırdı. Bu poziysonda Osmanlıspor'dan Muhammet Bayır topu karşıladı ve savunma tehlikeyi uzaklaştırdı. Fenerbahçeli oyuncular bu pozisyonda hakemden penaltı beklediler ancak hakem Haili Umut Meler pozisyonu devam ettirdi.



KADIKÖY'DE İLK YARIDA TEMPO ÇOK DÜŞÜKTÜ

Oyunda daha fazla topla oynayan taraf Fenerbahçe olurken, Osmanlıspor daha çok kontrataklarla etkili olmaya çalıştı. İlk 30 dakika mücadelede tempo düşük kalırken, 0-0'lık eşitlik bozulmadı. Fenerbahçe'nin ilk yarım saatte kaleyi bulan şutu olmadı.

Ev sahibi ekip rakip sahada daha fazla pozisyon arasa da Osmanlıspor savunmada hata yapmadı.

AYKUT KOCAMAN'DAN DEĞİŞİKLİK! ALPER YERİNE VALBUENA

İlk 45 dakikada iki ekip de skoru değiştiremedi. Fenerbahçe ile Osmanlıspor arasındaki maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Sarı-lacivertli ekipte Alper Potuk kenara gelirken oyuna Mathieu Valbuena girdi.

FENERBAHÇE'DEN 6 DAKİKADA İKİ GOL! SKRTEL VE SOLDADO

Ev sahibi ekip 54. dakikada sağ kanattan bir korner kazandı. Ceza sahasına havalandırılan topa Martin Skrtel çok iyi yükseldi ve kafa vuruşunu yaptı. Skrtel'in kafa vuruşunda Karcemarskas topu kontrol etti. Hakem Halil Umut Meler, yardımcısının uyarısıyla topun çizgiyi geçtiğini belirtip, gol kararı verdi. Fenerbahçe 54. dakikada bu golle Osmanlıspor karşısında 1-0 öne geçti. Osmanlıspor forması giyen oyuncular bu pozisyondan sonra hakeme uzun süre itirazlarda bulundu.



Golden sonra daha etkili oynamaya başlayan Fenerbahçe, ikinci golü de çok geçmeden buldu. 60. dakikada Giuliano şık hareketlerle ceza sahasına girdikten sonra şık bir plase yaptı. Giuliano'nun şutunda top direkten geri döndü. Altıpasa doğru açılan topu Soldado yaptığı vuruşta ağlara göndermeyi başardı. Sarı-lacivertli ekip bu golle Osmanlıspor karşısında skoru 2-0'a getirdi.

Etkili oyunu devam eden ev sahibi ekipte 66. dakikada bu kez Soldad önemli bir fırsat buldu. Ceza sahası dışında topla buluşan Soldado, kalecinin önde olduğunu gördü ve şık bir aşırtma denedi. Soldado'nun aşırtma vuruşunda top üst direkten döndü ve kaleci topu kontrol etti.

Aykut Kocaman ikinci oyuncu değişikliğine 74. dakikada gitti. Ev sahibi ekipte bu dakikada Roberto Soldado kenara gelirken oyuna Fernandao dahil oldu.

OSMANLISPOR GOLE ÇOK YAKLAŞTI. CIKALLESHI KAÇIRDI

Osmanlıspor, 84. dakikada çok önemli bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. Savunmayı dengesiz yakalayan Osmanlıspor'da Sokol Cikalleshi önüne atılan topa hareketlendi. Sokol Cikalleshi ceza sahasına kadar girdi ve kaleci Volkan ile karşı karşıya vuruşunu gerçekleştirdi. Cikalleshi topu dibine girerek gol yapmayı düşündü ancak top direğin az farkla yanından auta çıktı.

Mücadelenin kalan kısmında her iki ekip de skoru değiştirecek golü bulamadı. 90 dakika sonunda Fenerbahçe, Osmanlıspor'u 2-0 mağlup etti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
11. dakikada sağ kanattan Serdar Gürler'in yerden yaptığı sert ortada, topa kale sahası içinde müsait durumda bulunan Musa Çağıran dokundu. Kaleci Volkan Demirel'in müdahale ettiği meşin yuvarlak, yeniden Musa'ya çarparak auta gitti.
16. dakikada De Souza'nın uzak mesafeden sert vuruşunda, top kale direğinin dibinden dışarı çıktı.
45. dakikada savunmanın uzaklaştırdığı topa gelişine Ceyhun Gülselam'ın sert vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI BİRAZDAN...)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.