Altındağlı Kadınlardan Muhteşem Performans

Altındağlı Kadınlardan Muhteşem Performans
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü her yıl birbirinden anlamlı etkinliklerle kutlayan Altındağlı kadınlar, bu yıl da yine muhteşem bir performans sergiledi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü her yıl birbirinden anlamlı etkinliklerle kutlayan Altındağlı kadınlar, bu yıl da yine muhteşem bir performans sergiledi.

Her yıl olduğu gibi "Dünya Kadınlar Günü"nü bu yıl da kendi düzenledikleri etkinliklerle kutlayan Altındağlı kadınlar, Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde anlamlı bir etkinliğe imza attılar. Altındağ Belediyesi'ne bağlı Kadın Eğitim Kültür Merkezi'nde edindikleri bilgi ve becerileri sahneye yansıtan Altındağlı kadınlar, sergiledikleri performansla izleyicileri büyüledi. Program, öykü yarışmasında dereceye giren Altındağlı kadınların ödüllerini almasıyla başladı. Altındağ'ın girişimci kadınlarının hayat hikâyelerinin perdeye yansıtıldığı program, kültür merkezlerinde ritim eğitimi alan kadınların gösterisiyle devam etti. Hem ritim çalan hem Altındağ için bestelenen özel şarkıyı okuyan kadınlar, salondan büyük alkış aldı. Ardından Önder Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyesi Hülya Özer, bu güne dair duygularını paylaştığı mektubunu okudu.

Örnek Kadın Eğitim Kültür Merkezi drama grubunun hazırladığı "Kadın Masalları" adlı gösterinin ardından Altındağ Belediyesi tiyatro okuluna devam eden kadınların gösterisi de duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu. Beşikkaya, Çamlık ve Hüseyin Gazi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyelerinin hazırladığı İngilizce sunum herkesi şaşırtırken, Yıldıztepe Kadın Eğitim Kültür Merkezi sayesinde okuma yazma öğrenen 66 yaşındaki Şerife Kavlak'ın şiiri ise izleyicileri duygulandırdı.

Doğantepe Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinin hazırladığı tiyatro gösterisinin ardından son olarak Karakum Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinin Hacivat-Karagöz gölge oyunu de izleyicilerden tam not aldı.

"TOPLUMU AYAĞA KALDIRMAK İSTİYORSAK ÖNCE KADINI AYAĞA KALDIRMALIYIZ"

Altındağlı kadınların yoğun katılımı ile gerçekleşen programda sahneye çıkan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ'ın gelişmesinde kadınların büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Tiryaki, "Toplumu ayağa kaldırmak istiyorsak önce kadını ayağa kaldırmalıyız" diyerek Altındağ Belediyesi olarak kadına verdikleri önemi gözler önüne serdi. Altındağ'da 24 kadın eğitim kültür merkezine 50 binden fazla kadının devam ettiğini söyleyen Tiryaki, kültür merkezleri sayesinde Altındağlı kadınların hayatlarında önemli değişikler olduğuna dikkat çekti.

"Fiziki yatırım yapmak yetmez, mutlaka zihinleri de değiştirmeliyiz, geliştirmeliyiz" diyen Tiryaki, hayatının mücadele ile geçtiğini, son 10 yıldır da Altındağ'da büyük bir mücadele verdiğini söyledi. Tiryaki, "Geçmişte hayal olan böylesine büyük tesislerde siz yüzlerce Altındağlı kadın bir araya gelip kendi hazırladığınız performansları sergileyebiliyorsanız, Altındağ değişiyor demektir" diye konuştu.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve eşi Saadet Tiryaki'nin ev sahipliği yaptığı programa, Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel ve eşinin yanı sıra yabancı misafirler de ilgi gösterdi. Etiyopya, Uganda, Nijer, Gine, Cibuti, Sudan, Güney Sudan, Tunus ve Kongo büyükelçilerinin eşleri Altındağlı kadınların performanslarına hayran kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.