"Gayrimenkul Sektöründe Ciddi Bir Veri Eksikliği Var"

"Gayrimenkul Sektöründe Ciddi Bir Veri Eksikliği Var"
Gayrimenkul sektörü ile ilgili güncel veri ve analizler sunan Tapusor uygulaması hakkında bilgi veren TUVİMER Genel Müdürü Kurtuluş Altun gayrimenkul sektöründe...

Gayrimenkul sektörü ile ilgili güncel veri ve analizler sunan Tapusor uygulaması hakkında bilgi veren TUVİMER Genel Müdürü Kurtuluş Altun gayrimenkul sektöründe ciddi bir veri eksikliği bulunduğunu söyledi.

Faaliyetlerini Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark'ta sürdüren, yönettiği Big-Data havuzu ile gayrimenkul sektörün gelişimine büyük katkı sağlayan Türkiye Veri İşleme Merkezi'nin Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilen Tapusor uygulaması ile kullanıcılar veri yorumlama ve know-how tecrübesine erişebiliyor. Seçilen gayrimenkulü bölgesel olarak analiz eden uygulama üzerinden ortalama metrekare fiyatları, ilgilenilen bölge için önerilen danışmanlar listesi, yatırım puanı, uzman görüşü, periyodik zaman dilimleri içerisinde yaşanan arz-fiyat değişimi gibi birçok bilgi harita üzerinden, adres ya da ada parsel numarası girilerek sorgulanabiliyor.

"Gayrimenkul sektöründe veri eksikliği var"

Proje hakkında bilgi veren TUVİMER Genel Müdürü Kurtuluş Altun, gayrimenkul sektöründe ciddi bir veri eksikliği ve bilgi kirliliği bulunduğunu ve bu durumun Tapusor gibi uygulamalarla aşılabileceğinin altını çizdi. Altun, "Türkiye Veri İşleme Merkezi olarak gayrimenkul sektörüne dair karar alıcılarını karşılaşması muhtemel riskler konusunda uyararak en doğru yatırım gerçekleştirmesini sağlamayı hedefliyoruz. Karar aşamasındaki kullanıcılar için bir referans noktası olmayı amaçlayan Tapusor uygulaması sektördeki veri eksikliğinin giderilmesinde önemli bir yer tutuyor. Henüz ücretsiz olarak yayında olan ve düzenli olarak güncellenen proje tamamen bilimsel, güncel ve veriye dayalı analizler bulunuyor. Bu ve buna benzer sistemler sayesinde hem yurtdışı yatırımcısını Türkiye'ye çekmenin yolu açılıyor hem de gayrimenkul borsası gibi projelerle sektörün tamamen şeffaf ve manipülasyona kapalı olması sağlanıyor. Çünkü data yalan söylemez" şeklinde konuştu.

"Gayrimenkul Sektöründe Ciddi Bir Veri Eksikliği Var"

"Gayrimenkul Sektöründe Ciddi Bir Veri Eksikliği Var"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.