Odunpazarı’ndan Bin 500 Ağaçlık Adalet Ormanı

Odunpazarı’ndan Bin 500 Ağaçlık Adalet Ormanı
Odunpazarı Belediyesi, 3'üncü Ahşap Heykel Festivali ve 5'inci Cam Festivali kapsamında fidan dikim etkinliği ve Mehmet Erdem Konseri düzenledi.

Odunpazarı Belediyesi, 3'üncü Ahşap Heykel Festivali ve 5'inci Cam Festivali kapsamında fidan dikim etkinliği ve Mehmet Erdem Konseri düzenledi.

Odunpazarı Belediyesi tarafından "The Voice Of The Wood - Ahşabın Sesi" sloganı ile düzenlenen 3'üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, Odunpazarı Meydanı'nda devam ediyor. Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesinde "Camın Büyüsü" sloganı ile gerçekleşen 5'inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali'nde ise, sanatçılar çalışmalarını tamamladı. Festivaller kapsamında Teksan Sanayi Sitesi'nde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği ile Adalet Ormanı oluşturuldu.

Odunpazarı Belediyesi daha önce gerçekleştirdiği Uluslararası Ahşap Heykel Festivalinde fidan dikim etkinlikleri düzenleyerek Barış ve Özgürlük ormanlarını oluşturmuştu. 3'üncü Ahşap Heykel Festivali'nde de geleneği bozmayan Odunpazarı Belediyesi, Teksan Sanayi Sitesi'nde Adalet Ormanı oluşturdu. Fidan dikim etkinliğine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un yanı sıra CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Organiz Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, CHP Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen etkinlik sonrasında Eskişehir, 33 bin 400 metrekarelik, bin 500 ağaçlı bir ormana sahip oldu.

"Eskişehir'e 270 bin metrekare olmak üzere, 13 bin 500 adet ağaç diktik"

Fidan dikme etkinliğinde konuşan Başkan Kurt, Türkiye'de her zamankinden daha çok adalete ihtiyaç olduğu için oluşturulan ormana Adalet adını verdiklerini söyledi. Her Ahşap Heykel Festivali'nde bir orman oluşturduklarını ifade eden Başkan Kurt, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunu geleneksel hale getirdik. İlkinde de, ikincisinde de şimdi de büyük bir

ormanı Eskişehir'e kazandırdık. Toplamda Eskişehir'e 270 bin metrekare olmak üzere, 13 bin 500 adet ağaç diktik. Bunlar tamamen merkezi yerlerde insanların yaşam ortamları içerisinde meydana getirilen ormanlardır. Bugün burada 33 bin 400 metre karelik bir alana bin 500 adet ağaç dikimini gerçekleştireceğiz. Ahşap festivallerinde ağaca ve yeşile dikkat çekiyoruz. Ama işe yarama dediğimiz bu kütüklerin yerine de ciddi anlamda orman üretiyoruz. Bu Türkiye'ye, Eskişehir'e örnek olmalı. Bu yıl ormanımızın adını adalet dedik çünkü Türkiye'nin her zamankinden daha çok adalete ihtiyacı var. Adaletin çok karmaşık bir süreçten geçtiği bir dönem de bir dikkat de ona çekmek istiyoruz. Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak sonsuza kadar yaşamalıdır. Hukuk devletinin içinde de adalet yerinde olmalıdır. Eğer toplumun bir kesimi adaletsizlikten şikayet ediyorsa orada hepimizin durup düşünmesi gerekir. Eskişehir'den bir dikkat daha çekmek istiyoruz, adalet hepimize lazımdır. Devletin adil olup olmadığı konusunda tereddüt taşıyan insanların başarılı olacağını düşünmüyorum. O nedenle adalete olan inancımızı korumak istiyoruz."

Başkan Kurt'un konuşmasının ardından fidan dikimi yapıldı. Fidan dikimine Emek Gençlik Merkezi, İki Eylül İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü öğrencileri ile çok sayıda vatandaş eşlik etti.

Mehmet Erdem'den müzik ziyafeti

Akşam ise, Eskişehirliler Mehmet Erdem Konserinde bir araya geldi. Odunpazarı Meydanı'nda gerçekleşen konsere binlerce Eskişehirli katıldı. Odunpazarı Meydanı, Mehmet Erdem Konseri nedeniyle adeta hınca hınç doldu. "Hep sonradan", "Acıyı Sevmek Olur mu", "Maskeli Balo", "Telli Turna", "Kum Gibi", "Çocuklar Gibi", "Ah Yalan Dünya" gibi bir biriden güzel şarkıları seslendiren Mehmet Erdem, kendisini dinlemeye gelenlere müzik ziyafeti çekti. Meydanı doldular binlerce Eskişehir de Mehmet Erdem'e konser boyunca eşlik etti.

Başkan Kurt'a doğum günü sürprizi

Öte yandan konser sırasında, Mehmet Erdem'e hediye takdim etmek için sahneye çıkan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a Eskişehirliler doğum günü sürprizi düzenledi. Başkan Kurt'un doğum günü, konsere gelen binlerce Eskişehirli tarafından kutlandı. Eskişehirliler hep bir ağızdan Başkan Kurt için doğum günü şarkısını söyledi. Bu sürprizin ardından konuşma yapan Başkan Kurt, "Ben böyle doğum günü kutlamalarına alışık değilim. Sürpriz oldu. Ama sokaktaki Ahmet amcamız, Emek Mahallesi'ndeki Hatice teyzemiz doğum gününü nasıl kutluyorsa ben de öyle kutluyorum. Biz bugün festivalimizin finaline doğru geliyoruz. Mehmet Erdem iyi ki geldi. Ağzına, yüreğine sağlık çok teşekkür ediyorum. Bu manzarayı görünce neden biz daha önce Mehmet Erdem'i getirmemişiz dedim. Yeni bir film çekiyormuş, onu Odunpazarı'nda çeksin istiyoruz. Festivalimiz kapsamında bugün bin 500 ağaçlık bir orman diktik. Adına da Adalet Ormanı dedik. Türkiye'nin en çok ihtiyacı olan unsur adalet. Hepimize lazım. Adaleti koruyalım" dedi.

Odunpazarı’ndan Bin 500 Ağaçlık Adalet Ormanı

Odunpazarı’ndan Bin 500 Ağaçlık Adalet Ormanı

Odunpazarı’ndan Bin 500 Ağaçlık Adalet Ormanı

Odunpazarı’ndan Bin 500 Ağaçlık Adalet Ormanı

Odunpazarı’ndan Bin 500 Ağaçlık Adalet Ormanı

Odunpazarı’ndan Bin 500 Ağaçlık Adalet Ormanı

Odunpazarı’ndan Bin 500 Ağaçlık Adalet Ormanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.