Kansere Pedal Çevirerek Dikkat Çektiler

Kansere Pedal Çevirerek Dikkat Çektiler
Ekim ayı meme kanseri hakkında bilinçlendirme ayı nedeniyle kansere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Erzincan'da farklı etkinlikler düzenleniyor.

Ekim ayı meme kanseri hakkında bilinçlendirme ayı nedeniyle kansere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Erzincan'da farklı etkinlikler düzenleniyor. Etkinlikler kapsamında Erzincan Sağlık Müdürlüğünün destekleriyle, Erzincan Yeni Hayat Kanserle Mücadele Derneği ve Erzincan Bisikletliler Derneği organizasyonunda "Bir Tebessümle Kansere Güle Güle" sloganı ile yaklaşık 200 kişi maske takarak pedal çevirdi.

Etkinliğe, Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan, Erzincan Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, Yeni Hayat Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Hülya Akpunar, Bisikletliler Derneği Erzincan Temsilcisi Hakan Sarı, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı bisiklet turunda, katılımcılara meme kanserinin sembolü olan pembe kurdeleler takıldı, bisikletler pembe balonlarla süslendi. Saat kulesi önünde başlayan bisiklet turuna ilgi büyüktü.

Erzincan Yeni Hayat Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Hülya Akpunar; " Ekim ayı meme kanserine karşı farkındalık ayı olduğu için bizde Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgesindeki tek Kanserle Mücadele Derneği olarak Bisikletliler Derneği ile birlikte bisiklet turu etkinliği düzenledik. Etkinliğimize katılım oldukça yüksek. Dikkat çekmek istiyoruz, insanlar bunlar ne yapıyor dedikleri zaman farkındalık oluşturalım. Arkadaşlarımız maske taktılar dikkat çekmek için." açıklamasında bulundu.

Meme kanserinde erken teşhisin çok önemli olduğunu belirten Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan yaptığı açıklamada; "Ekim Ayı, meme kanseri hakkında bilinçlendirme ayıdır. Dolayısıyla biz Ekim ayında meme kanserinde korunma, taranması gereken kanserli hastalıkların taramalarının zamanında yapılmasıyla ilgili farkındalık oluşturma, halkı bilgilendirme gibi birçok organizasyonumuz oldu ve olacak. Özellikle meme kanserinde erken teşhisin çok önemli olduğunu, biz sürekli meme kanseri taramalarında aile hekimlerimiz vasıtasıyla, Yeni Hayat Kanserle Mücadele Derneği vasıtasıyla bu bilgiyi veriyoruz. Özellikle 39-60 yaş gurubundaki kadınlar. Meme kanseri için KETEM" e, hastanemize müracaat ederek taramalarını yaptırmalarını istiyoruz. Çünkü tarama yaptırmaları halinde meme kanserini erken teşhis ediyoruz. Erken teşhis ettiğimizi de erken tedavi ediyoruz. Yani meme kanserini erken teşhis edilmesi hemen hemen hiç kanserli vaka olmamış gibi bundan sonraki hayatına devam ediyorlar. Dolayısıyla tüm kadınlarımıza aile hekimlerine müracaat ederek meme kanseri taramalarını yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Bugünde konuya dikkat çekmek için bisiklet turu etkinliği yapıyoruz. " dedi.

Kansere Pedal Çevirerek Dikkat Çektiler

Kansere Pedal Çevirerek Dikkat Çektiler

Kansere Pedal Çevirerek Dikkat Çektiler

Kansere Pedal Çevirerek Dikkat Çektiler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.