• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • Adana 16 °C
  • Adıyaman 10 °C
  • Afyon 2 °C
  • Ağrı 2 °C
  • Amasya 5 °C
  • Ankara 5 °C
  • Antalya 15 °C
  • Artvin 6 °C
  • Aydın 10 °C
  • Balıkesir 4 °C

Köylere Mobese Kalkanı

Köylere Mobese Kalkanı
Çorum'un Mecitözü ilçesindeki köylerde emniyet ve asayişin sağlanması, kırsal kesimde yaşayan insanların daha huzurlu bir yaşam sürmesi için MOBESE...

Çorum'un Mecitözü ilçesindeki köylerde emniyet ve asayişin sağlanması, kırsal kesimde yaşayan insanların daha huzurlu bir yaşam sürmesi için MOBESE sistemi kuruldu.

Mecitözü Kaymakamlığı öncülüğünde belediye, jandarma ve köy muhtarlarının da katkılarıyla hayata geçirilen"Köy Güvenlik Sistemi Projesi" ile ilçeye bağlı 54 köy ve grup yolu gözetleniyor. Devlet-millet işbirliğinin de bir örneği olan proje sayesinde 10 ayrı noktaya kurulan 20 kamera ile şüpheli şahıs veya araçların tespiti rahatlıkla yapılıyor. Mecitözü Kaymakamı Coşkun Doğan, geçtiğimiz aylarda alt yapı çalışmaları başlatılan "Köy Güvenlik Sistemi"nin hayata geçirildiğini söyledi.

İlçedeki 10 adet grup köy yoluna güvenlik kamerası yerleştirildiğini açıklayan Kaymakam Doğan, "İbek köyüne yerleştirilen kamera ile eski Amasya yolunu, Sülüklü köyüne kurulan kamerayla ile Merzifon yolunu kontrol altına almış durumdayız. Ayrıca Kozören ve Kalecik köylerine yerleştirilen kameralarla da D-180 karayolunu kullanan araçları tespit edebiliyoruz" dedi.

Köy Güvenlik Sistemi'nin suç ve suçların önlenmesinde caydırıcı bir etken olacağını dile getiren Doğan, "Kurmuş olduğumuz bu sistemle amaçladığımız asıl şey şahısları suç işlemekten caydırmaktır. Artık Mecitözü'nde hırsızlık kolay kolay olmayacak. Ayrıca suç şüphesi ortaya çıktığında elverişli delillere ulaşabilmektir. Kurmuş olduğumuz bu sistemde gece ve gündüz yüksek kalitede görüntü alarak giriş-çıkış yapan araçların plakalarına kadar tespit yapabiliyoruz" diye konuştu.

Sistemin sadece kaymakamlık tarafından kurulmadığını dile getiren Doğan, "Bu projemizi hayata geçirirken hem ilçe belediyemizden hem de köy muhtarlarımızdan destek aldık. Projede emeği geçen köy muhtarlarına teşekkür ediyorum. Mecitözü Belediyesi teknik ekipmanları ile projenin hayata geçirilmesine destek verdi. 921 ilçemiz var. Grup köy yolları kameralandırılan ilçe sayısı iki elin parmağını geçmemektedir. Köy güvenlik sistemi ilçeye hayırlı olsun. Toplam 40 bin liraya mal oldu. Yüzde 30'unu köy muhtarları karşıladı. Şunu rahatlıkta ifade edebilirim. İlçemizin 54 köyü var. Bugün Mecitözü'nün 54 köyünün herhangi birinde Çorum'a, Mecitözü'ne ya da Amasya'ya geçmek isteyen bir araç kurulan köy güvenlik sistemine takılmadan yoluna devam etme ihtimali yok" ifadelerini kullandı.

Muhtarlar MOBESE'lerden memnun

Yukarı Körücek köyü Muhtarı Yalçın Erdoğan ise mevcut sistemin hırsızlıkların önüne geçilmesinde ve diğer asayiş olaylarında hem kendilerine hem de güvenlik güçlerine yardımcı olacağını belirterek, "Hayvan hırsızlıkları, kaçakçılık ve terör gibi olaylarda yardımcı olacak bir sistem. Daha önce köyde hırsızlıklar oldu. Bu sistem olsaydı daha önce fark edebilir hırsızları yakalayabilirdik" dedi.

Sorkoğlan köyü Muhtarı Selahattin Atak, kendi köylerinin de grup köy yolu üzerinde olduğunu belirterek, bu sistemin köylere faydasının olacağını dile getirdi. Aşağı Körücek köyü Muhtarı Nihat Dönmez de, güvenlik açısından çok güzel bir uygulama olduğunu belirtti. Kozören köyü Muhtarı Muharrem Toraner ise bölgelerinde bulunan köylere giriş çıkışların rahatlıkla takip edilebildiğini söyledi.

Yukarı Körücek köyü sakinlerinden Abdullah Olcan da, "Etrafın kameralarla izlenmesi çok güzel. Vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak zaten devletin görevi. Kaymakamımız da bu sayede devletin görevini yerine getirmiş oluyor. Şimdiden suçsuz günlere diyelim hayırlı olsun" diye konuştu.

Köylere Mobese Kalkanı

Köylere Mobese Kalkanı

Köylere Mobese Kalkanı

Köylere Mobese Kalkanı

Köylere Mobese Kalkanı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2002 Haber Sitesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 533 02 62 Faks : 0212 210 34 00