Ankara Büyükşehir, Hasta Ve Yakınlarına Kucak Açıyor

Ankara Büyükşehir, Hasta Ve Yakınlarına Kucak Açıyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 5 şefkat evinde, tedavi olmak için yurt içi ve yurt dışından Başkent'e gelen hasta ve hasta yakınlarını ağırlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 5 şefkat evinde, tedavi olmak için yurt içi ve yurt dışından Başkent'e gelen hasta ve hasta yakınlarını ağırlıyor. Ücretsiz barınma, ulaşım ve beslenme imkanı sağlanan, ayrıca rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilen şefkat evlerinden, her yıl ortalama 10 bin hasta ve hasta yakını faydalanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Etlik, Rüzgarlı, Varlık, Ulus ve Onkoloji olmak üzere 5 şefkat evinde, tedavi için yurt içi ve yurt dışından Başkent'e gelen hasta ve hasta yakınları ağırlanıyor. Barınma, ulaşım, beslenme imkanı sağlanan, rehberlik, danışmanlık ve kültürel hizmetlerle de moral desteği verilen şefkat evlerinden, her yıl ortalama 10 bin hasta ve hasta yakını faydalanıyor. Büyükşehir Belediyesinin hizmeti sayesinde, Başkent'e tedavi olmak için gelen hasta ve yakınları, hastane bahçelerinde, banklarda, parklarda kalmak zorunda kalmıyor.

Yemekhaneleri, 2 ve 4 kişilik odaları, aile katları, nakil olan hastalar için özel steril odaları, kütüphaneleri, çocuklar için oyun odaları ile televizyon seyretmek ve sosyalleşmek için dinlenme odaları bulunan şefkat evlerinde, hasta ve hasta yakınları, tedavi süreleri boyunca ücretsiz konaklayabiliyor. Hasta ve hasta yakınlarının, tedavi sürelerince hastaneye gidip gelmeleri de servislerle sağlanıyor, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği veriliyor. Bu arada, şefkat evlerinin yöneticileri ve uzmanları tarafından, hasta ve hasta yakınlarının bazı problemlerinin de takibi yapılarak, gerektiğinde cep harçlığı sağlanıyor; bilet, kan bulunması gibi sorunlarına çözüm getiriliyor.

"Kalacak yeri düşünmüyoruz"

Yurt içinden ve yurt dışından Başkent'e tedavi olmak için gelen hastalar, "Şefkat evleri sayesinde kalacak yer derdine düşmüyoruz. Şefkat evlerinin, hastaların ve yakınlarının kalması için özenle tasarlanmış. Böyle güvenli, hijyenik ve rahat bir ortamı başka yerde bulamayız. Hastanelerde, doktorların ve hastane çalışanlarının da kendilerini, Büyükşehir Belediyesinin şefkat evlerine yönlendiriyor. Aylarca hatta yıllarca süren tedavileri sırasında gönül rahatlığıyla kalabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Şefkat evlerinde yaklaşık 1 yıldır eşiyle birlikte kalan Erdinç Akbaş, "Mardin'den tedavi olmak için geldim. Burada tanıdık kimsemiz yok. Tedavi süresi uzadığı için kalacak yer sıkıntı oluyor. Ama burada kalabiliyor, gönül rahatlığıyla hizmetlerden yararlanıyoruz. Sabah akşam yemek var. Doktorların verdiği programa uygun yemek hazırlamak için mutfak da var. Düşünenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı Hizmetleri ve Şefkat Evleri Şube Müdürlüğüne bağlı Rüzgarlı, Etlik, Ulus, Onkoloji ve Varlık şefkat evlerinden; Ankara dışından gelen, sağlık kurumlarında tedavi gören ve maddi olanaksızlıklar içinde bulunan hasta ve hasta yakınları faydalanabiliyor. Vatandaşlar, hastaneden alınan onaylı belge, ikamet ettiği şehirden aldığı sevk belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, sağlık karnesi fotokopisi, tedavi süresini gösterir belge (uzun süreli hastalar için) ile şefkat evlerine başvuruda bulunabiliyor.

Ankara Büyükşehir, Hasta Ve Yakınlarına Kucak Açıyor

Ankara Büyükşehir, Hasta Ve Yakınlarına Kucak Açıyor

Ankara Büyükşehir, Hasta Ve Yakınlarına Kucak Açıyor

Ankara Büyükşehir, Hasta Ve Yakınlarına Kucak Açıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.