İka Desteğiyle E-ticarette Markalaşma Eğitimi Verildi

İka Desteğiyle E-ticarette Markalaşma Eğitimi Verildi
İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Teknik Destek Programı kapsamında finanse edilen "Dijital Pazarlama Yöntemleriyle İşletmelerin E-Ticarette Markalaşması...

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Teknik Destek Programı kapsamında finanse edilen "Dijital Pazarlama Yöntemleriyle İşletmelerin E-Ticarette Markalaşması Projesi" eğitim programı, Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğünün koordinesinde, Gaziantep Ticaret Borsası, Gaziantep Ticaret Odası, PTT ve Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin işbirliğiyle gerçekleştirildi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa, Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, Gaziantep Ticaret İl Müdürü Bilal Yazıcı, PTT Baş Müdürü Zekai Özkan ve Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Fahri Tabur'un yanı sıra esnaf ve işletme temsilcileri katıldı.

Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Gaziantep Ticaret İl Müdürü Bilal Yazıcı, amaçlarının işletmelerin, esnaf ve tacirlerin yüz yüze yaptıkları satışları, e- ticaret ortamında da geliştirmelerine olanak sağlamak olduğunu söyledi. E-ticaretin dünyada büyük bir gelişim kaydettiğini vurgulayan Yazıcı, " Esnaf ve tüccarlarımızın böylesi bir platformda yer bulmaları ve dükkanları kapalıyken dahi 7/24 ürün satış yapabileceklerini kendilerine eğitim programıyla anlatmak istiyorduk. Bu bağlamda projeyi kalkınma ajansımıza sunduk ve destek veren tüm kurumlarımızla birlikte projenin hayata kazandırılmasını sağladık. Eğitimin faydalı olmasını diliyorum" dedi.

Dünyada ticaretinde şeklin değiştiğini belirten PTT Baş Müdürü Zekai Özkan ise, globalleşen dünyanın olmazsa olmazının artık e-ticaret olduğunu söyledi. Katılımcılara PTT'nin online alışveriş veriş sitesi "E-PTTAVM" hakkında bilgiler veren Özkan, esnaf ve oda temsilcileriyle bu konuda işbirliğinin geliştirilmesine yönelik istişareler yapmayı planladıklarını ifade etti.

İKA Genel Sekteri Dr. Burhan Akyılmaz'da, firmaların e- ticaret platformunda güçlü bir şekilde yer almalarının önemine dikkat çekti. E-ticaretin dünyada olduğu gibi artık Türkiye'de de çok popüler olmaya başladığını ve firmalara cazip fırsatlar sunduğunu kaydeden Akyılmaz, "Değişen ticaret düzeninde, e- ticaret firmaların ayakta kalmaları açısından büyük önem arz etmekte. Eğitmen arkadaşımız bugün bu programa katılan firma temsilcilerimize iki gün boyunca çok detaylı bilgiler vererek bir farkındalık oluşmasına katkı sağlayacak. Bu eğitimler hem kişisel gelişime hem de mesleki gelişime katkı sağlayacaktır. Siz değerli katılımcılarımızın buradan alacağı bilgiler ve deneyimler ışığında ticari anlamda büyük başarılara imza atacağını düşünüyorum" dedi.

Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ ise dünyada özellikle ticarette görünür ve algılanır olmanın önemine işaret etti. Gaziantep'in bulunduğu coğrafi konum itibariyle Ortadoğu'ya hitap edebilen önemli bir ticaret ve sanayi merkezi olduğunu vurgulayan Aladağ, "Şehrimiz İpekyolu üzerinde kurulu merkezlerden biri olmasından dolayı büyük bir ticari birikime ve kültüre sahip. Bu nedenle Gaziantep'in böylesi bir gelişmeden uzak kalması düşünülemez. Tacirlerimizin, esnaf ve sanatkarlarımızın sattığı ya da ürettiği ürünleri dijital dünyada görünür kılması onlara çeşitli alanlarda büyük avantajlar sağlayacaktır" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, E-Ticaret Danışmanı Ersan Ertürk ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Uzmanı Ömer Faruk Ergun tarafından, katılımcılara "Dijital Pazarlama Yöntemleriyle İşletmelerin E-Ticarette Markalaşması" konularında bilgiler verildi.

İka Desteğiyle E-ticarette Markalaşma Eğitimi Verildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.