Maski’den Yeni Sondaj Ve Revizyon Çalışmaları

Maski’den Yeni Sondaj Ve Revizyon Çalışmaları
MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa merkezde yer alan Uncubozköy ve Mutlu mahallelerine içme suyu temin eden Fidanlık İçme Suyu Üretim Tesisi'ndeki motopompları...

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa merkezde yer alan Uncubozköy ve Mutlu mahallelerine içme suyu temin eden Fidanlık İçme Suyu Üretim Tesisi'ndeki motopompları yenileme çalışmalarına başladı. Ayrıca ekiplerin Gördes'in Kürekçi Mahallesinde ortaya çıkan su ihtiyacını gidermek için açtığı sondajdan saniyede 2 litre verime sahip suya ulaştığı bildirildi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelindeki içme suyu üretim tesislerinde bulunan motopompların bakım-onarım ve yenileme çalışmasını yaparak vatandaşların daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyu tüketmelerini sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanlığı, il genelinde başlattığı 15 adet yatay milli kademeli motopompları yenileme çalışması kapsamında Akpınar İçme Suyu Üretim Tesisleri'nde devam eden yenileme çalışmasının ardından Fidanlık İçme Suyu Üretim Tesisleri'nde de devam ediyor. Mutlu ve Uncubozköy mahallelerine içme suyu temin eden Fidanlık İçme Suyu Üretim Tesisinde, su kesintisi yaşanmaksızın 3 adet motopompu yenileme çalışmasına başladı.

"Daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyu için çalışıyoruz"

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, mekanik ömrünü tamamlayan motopompları yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Aslay, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün talimatları doğrultusunda vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyu tüketmelerini sağlamak için il genelindeki içme suyu üretim tesislerinde bakım-onarım ve revizyon çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda, Akpınar İçme Suyu Üretim Tesisindeki devam eden motopomp yenileme çalışmamızın ardından Fidanlık İçme Suyu Üretim Tesisindeki revizyon çalışmamıza da start verdik. Su kesintisi yaşatmadan sürdürdüğümüz çalışmalarımızın sonucunda vatandaşlarımıza daha sağlıklı içme suyu temin ediyoruz" dedi.

Kürekçi Mahallesine yeni sondaj

MASKİ Genel Müdürlüğü, Gördes'in Kürekçi Mahallesinde ortaya çıkan su ihtiyacını gidermek için açtığı sondajdan saniyede 2 litre verime sahip suya ulaştı. 230 metre olan sondaj kuyusundan elde edilen su, gerekli analizlerin yapılması için İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarına gönderildi. Analiz sonucuna göre açılan sondajın mahalleye bağlantısı yapılacak. Kürekçi Mahalle Muhtarı İbrahim Armağan, "Mahallemizdeki sondajımız artık ihtiyacı karşılayamıyordu. MASKİ'den yeni bir sondaj kuyusu açılaması için talepte bulunduk. Açılan sondajdan 2 litre verimdebir suçıktı. Çıkan su mahallemizin ihtiyacı için yeterli olacak. Su sıkıntımız MASKİ ile son buluyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun'a mahallemiz adına teşekkürlerimi sunuyoruz" dedi.

Maski’den Yeni Sondaj Ve Revizyon Çalışmaları

Maski’den Yeni Sondaj Ve Revizyon Çalışmaları

Maski’den Yeni Sondaj Ve Revizyon Çalışmaları

Maski’den Yeni Sondaj Ve Revizyon Çalışmaları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.