Atf Başkanı Ali Can: “Her Yıl Farklı Sebeplerle İnsanların İsrail Terörü Tarafından Katledildiğini Görüyoruz”

Atf Başkanı Ali Can: “Her Yıl Farklı Sebeplerle İnsanların İsrail Terörü Tarafından Katledildiğini Görüyoruz”
Avusturya Türk Federasyon Başkanı Ali Can, BM Genel Kurulunda yapılan oylamayla ABD'nin Kudüs kararının reddedilmesine ilişkin, "Her yıl farklı sebeplerle...

Avusturya Türk Federasyon Başkanı Ali Can, BM Genel Kurulunda yapılan oylamayla ABD'nin Kudüs kararının reddedilmesine ilişkin, "Her yıl farklı sebeplerle insanların İsrail terörü tarafından katledildiğini görüyoruz" dedi.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına karşı Türkiye ve Yemen'in BM Genel Kuruluna getirdiği tasarı, dün gerçekleştirilen oylamada 128 lehte oyla kabul edildi. Avusturya Türk Federasyon (ATF) Başkanı Ali Can konuya ilişkin İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Birleşmiş Milletlerde Filistin'le alakalı bir tasarı görüşüldü ve oylandı. Filistin'de yaşanan İsrail zulmü, fakat Amerika'nın özellikle olayı gündeme getirdi. Yaşanan süreç içerisinde de insanların gözyaşı ve kan akıttığı, insanların katledildiği Filistin'le alakalı durumu Türkiyemiz gündeme getirdi. Filistin'in şu anki olması gerektiği yerle alakalı dün oylama yapıldı. Sonuç itibarıyla BM üye ülkelerden 128 üye tasarıyı kabul etti, 9 ülke reddetti ve 35 ülke de çekimser kaldı" dedi.

Kudüs'te barış ikliminin bozulduğuna değinen Can, "İnsanlık orada yaşanan zulme bir nevi "dur" deme adına bu vurguyu yaptı. Bu manada memnunuz. İsrail'de Kudüs'te daha doğrusu 1948 sonrası İsrail'in bölgede kurulmasıyla birlikte oradaki barış ikliminin bozulması. Özellikle Filistinli kardeşlerimizin yaşadıkları topraklardan göçer hale gelmesi, bildiğimiz kadarıyla yaşanan süreç içerisinde yaklaşık 5 milyon insanın göç ettirildiğini, topraklarından ayrıldığını biliyoruz. Her yıl farklı sebeplerle insanların İsrail terörü tarafından katledildiğini görüyoruz. Bunu görsel ve yazılı basından izliyoruz. İnşallah şu alınan karar dünya ülkelerinin insanlık adına, dur denmesi adına inşallah bir fayda getireceğine inanıyorum. Dolayısıyla yaşanan olayların son bulması adına da bizler mutluyuz, sevinçliyiz. 18. yüzyılın sonlarında ilk siyon toplantısını yapmışlar Basele'de. Kaldı ki o topraklarla alakalı İsrail devletinin kuruluşuyla alakalı Tedorof İnzil'ı veya başlatmış olduğu çalışma dolayısıyla 1948'de devletin kurulmasını sağlamışlar. Biz bir ülkenin varlığıyla alakalı bu manada bir şey söylemiyoruz. Evet orası semavi dinlerin yaşandığı bir bölgedir. Biz Müslümanlar adına da Resulü Ekrem efendimizin arşı alaya çıkıp indiği ilk Müslümanların kıblesidir orası. Bizler açısından da çok önemlidir. Dolayısıyla Hristiyanların, dolayısıyla Yahudilerin inançlarında bu manada saygılıyız. Fakat bölgede özellikle Siyonizmin Yahudilerin diğer dinlere. Diğer semavi dinlere özellikle Müslümanlara karşı yapmış olduğu zulmü de o günden bu güne yaşar olduk, görür olduk. Buradan şunu söylemek istiyorum, inşallah insanlık barış bulur, sevgi bulur çünkü insanlığın gereği de budur. Bunu özellikle söylemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Atf Başkanı Ali Can: “Her Yıl Farklı Sebeplerle İnsanların İsrail Terörü Tarafından Katledildiğini Görüyoruz”

Atf Başkanı Ali Can: “Her Yıl Farklı Sebeplerle İnsanların İsrail Terörü Tarafından Katledildiğini Görüyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.