Artvin’de Su Nöbeti

Artvin’de Su Nöbeti
Artvin Ardanuç İlçesi Akarsu Köyü'nde yapımı planlanan Bulanık Hidroelektrik Santrali için enerji şirketinin bölgeye getirdiği sondaj makineleri gerginliğe sebep oldu.

Artvin Ardanuç İlçesi Akarsu Köyü'nde yapımı planlanan Bulanık Hidroelektrik Santrali için enerji şirketinin bölgeye getirdiği sondaj makineleri gerginliğe neden oldu. Makinelerin geri çekilmesini isteyen yöre sakinleri bölgede toplanarak su nöbetini tutuyor.

Sondaj makineleri ile köye giren enerji şirketi, HES yapımı için çalışma başlatmak istedi. Olayı haber alan yöre sakinleri de bölgede toplanarak tepki gösterdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, "Biz "ülkenin enerjiye ihtiyacı var" diye en büyük köylerimizi yapılan barajlara feda ettik. Artvin genelinde 200 civarında HES projesi düşünülüyor, tüm HES'ler yapılsa bir baraj suyu ediyor. Bir baraj daha yapılsın ama HES'ler yapılmasın" dedi.

Ardanuç Derelerin Kardeşliği Platformu Sözcüsü Kamile Kaya ve beraberindekiler ise görüştükleri yetkililerle iş makinelerinin geri çekilmesi talebine olumlu cevap alamayınca dönüşümlü olarak su nöbeti tutuyor. Kaya, hukuksal sürecin devam etmesine rağmen enerji şirketinin iş makinelerini köye getirdiğini belirterek "Halk burada HES istemiyor. Hukuksal süreç bitmemiştir. Şirketin gelişi hukuksuzdur ve biran önce de gitmesini istiyoruz. Burası bizim yaşam alanımız. Tarım ve hayvancılık bu deredeki sular sayesinde yapılıyor. Dere bizim elimizden alınırsa buradaki yaşamımızda biter. Bizi göçe zorluyorlar ama biz mülteci olmak istemiyoruz. Onun için suyumuza ve yaşam alanımıza sahip çıkıyoruz" dedi.

Köylüler ise "Devlet bize bizde devlete yardımcı olalım. Devletin yatırımlarına saygılıyız ama bizi etkilemeyecek bir projeye bir sözümüz yok" ifadelerini kullandılar.

Artvin’de Su Nöbeti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.