Asdep Dara Düşenin Ailesi Oluyor

Asdep Dara Düşenin Ailesi Oluyor
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer, Aile ve Sosyal Destek Programı (ASDEP)'nın dara düşenler için adeta aile olduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer, Aile ve Sosyal Destek Programı (ASDEP)'nın dara düşenler için adeta aile olduğunu söyledi.

ASDEP programının ülkede 2016 yılında uygulanmaya başlandığını dile getiren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer, programının asıl hedefinin sosyal yardım ve hizmete ihtiyaç duyan kişileri tespit edip kendilerine devletin şefkatli elini uzatmak olduğunu ifade etti.

Koruyucu ve önleyici çalışma öncelikli

Söz konusu programda talep odaklı yaklaşımdan ziyade arz odaklı yaklaşımı esas aldıklarını vurgulayan İl Müdürü Nevzat Özer, "ASDEP'den kast edilen, devletimizin hem büyüklüğünü hem şefkat yüzünü topluma, halka yansıtmaktır. Çalışmalarımızda Sayın Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya Hanımefendinin, "Biz kim dara düşmüşse onun da ailesi olmaya hazırız" sözü bizim için önemli bir hareket noktasıdır. Biz de kim zorda, darda kalmışsa bu düşünce ile hareket ediyoruz" diye konuştu.

Personel niteliği ve niceliği önemli

ASDEP'deki temel önceliklerinin koruyucu ve önleyici rehberlik çalışmaları olduğunu kaydeden İl Müdürü Nevzat Özer, "Bu bakımdan ASDEP personelinin niteliği ve niceliği de çok önemli. Bu alanda çalışan personelimiz psikoloji, sosyoloji, sosyal hizmet, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, çok gelişimi alanlarından mezun olan kişilerdir. 2016'da Kayseri'de yaklaşık 20 arkadaşımızı ASDEP kapsamında bünyemize dahil etmiştik. Bu yıl bu sayıya 14 çalışanımızı daha dahil ettik" dedi.

Paydaş kurumlarla işbirliği yapılıyor

Program kapsamında paydaş kurumlarla da ortaklık sağladıklarını belirten İl Müdürü Nevzat Özer, " Gerek 183 gerek mahalle muhtarlarımızın gerek vatandaşımızın ihbarları gerek bizim yapmış olduğumuz incelemelerle vatandaşları tespit ediyoruz. Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Belediyeler ve STK'lar gibi paydaş kurumlarımızla hem güç birliği yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.