Aşıkşenlik’te Kene Uyarısı

Aşıkşenlik’te Kene Uyarısı
Aşıkşenlik Sağlık Ocağı ebesi Ferda Aydın Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı, hastalığın bulaşması ve yayılmasında kenelerin rolü konularında...

Aşıkşenlik Sağlık Ocağı ebesi Ferda Aydın Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı, hastalığın bulaşması ve yayılmasında kenelerin rolü konularında eğitim düzenlendi.

Çıldır Aile Sağlık Merkezine bağlı olarak hizmet veren Aşık Şenlik Sağlık ocağında görevli Ebe Ferda Aydın Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının insanlarda meydana getirdiği belirtiler, hastalığın teşhisi ve tedavisi, hastalıkla mücadele konuları, hastalığın yayılmasında en büyük etken olan kenelerin özellikleri, yaşam döngüsü, hastalığın bulaşması ve yayılmasındaki rolü, kenelerle mücadele yöntemleri, hastalığın hayvanlarda meydana getirdiği belirtiler hakkında bilgiler verildi.

Hava sıcaklığının artmasıyla kenelerin aktif hale geçtiğini belirten Aydın, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı konusunda dikkatli olunması gerektiği kaydetti.

Eğitimde ayrıca hayvanlardan insanlara geçen hastalıklarla etkin bir mücadele için gerekli olan ve insan sağlığı, hayvan sağlığı ve çevre sağlığı konularının birlikte ele alındığı "Tek Sağlık" yaklaşımının önemi anlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.