Atanamayan öğretmen adayı çareyi köyünde buldu

Atanamayan öğretmen adayı çareyi köyünde buldu
Sivas'ta yaşayan ve 6 yıldır atanamayan edebiyat öğretmeni 34 yaşındaki İbrahim Çamcı, köyüne yerleşerek burada babadan kalma 4 inek ile geçimini sağlıyor.

2008 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne giren İbrahim Çamcı, 4 yıl sonra buradan mezun oldu. Daha sonra Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinden formasyon belgesini alarak öğretmenlik yapmaya hak kazandı. Yıllardır KPSS sınavlarına giren genç öğretmen adayı, atanamayınca Sivas'ın Yıldızeli ilçesi Mumcuçiftliği köyüne yerleşti. Babasından kalma 4 inek ile burada çobanlık yaparak hayatını idame ettiriyor.

Atanamayınca köyüne döndü

İbrahim Çamcı, yıllardır atanamadığı ve köyüne döndüğünü belirterek, “2008 yılında Cumhuriyet Üniversitesine giriş yaptığım Türk Dili ve edebiyatı bölümünden 2012 yılında mezun oldum. 2013 yılında Tokat'ta formasyon belgemi aldım. 2013 yılından bu yıla kadar atanamadım. Bu yılda KPSS'den 83,5 puan almama rağmen atanamıyorum. Bende baktım olacak gibi değil köy kültürlü olduğum için köye dönüş yaptım. Köyümde ise babadan kalma 3 ineğim ve 1 buzağım ile geçimimi sağlıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.