Uludağ’da Poşet Ski

Uludağ’da Poşet Ski
Uludağ'da sömestr tatili hızlı başladı. Kayak ve kızak bulamayan tatilciler karın keyfini poşetle kayarak çıkardı.

Uludağ'da sömestr tatili hızlı başladı. Kayak ve kızak bulamayan tatilciler karın keyfini poşetle kayarak çıkardı.

Kış turizminin en önemli merkezi Uludağ sömestr tatiliyle birlikte en kalabalık günlerini yaşıyor. Yerli ve yabancı turist akınına uğrayan Uludağ'da otellerde yer bulmak neredeyse imkansız. Kar kalınlığının 1.5 metreye ulaştığı zirvedeki pistler de kayakçıların akınına uğradı. Pistlerde günlüğü 100 ile 150 lira arasında kiralanan kayak takımı bulabilmek hayli zor. Yeni otellerin bulunduğu ikinci bölgede ise orta gelirli vatandaşların eğlenmeleri için kızak pistleri bulunuyor. Ancak Ortadoğu ve Arap ülkelerinden gelen yabancı turistlerin kızak ve kar motosikleti tutkusu bu bölgeyi de felç etmiş durumda. Saatlerce beklenen kızak ve kar motosikleti kuyruklarının ardından vatandaşlar astronomik fiyatlar ödeyerek 15 dakika süren kar safarisine çıkabiliyor.

Dar gelirlinin poşeti var

Kayak ve safari yapmaya bütçesi el vermeyen günü birlikçi tatilciler ise daha çok yanlarında getirdikleri plastik kızaklar, o da yoksa çöp poşetlerine oturup kayarak karın tadını çıkarıyor. Çocukların çöp poşetleriyle kayarken yaşadığı heyecan ve mutluluk yüzlerinden okunuyor.

Otellerin 3 günlük paket programlar dahilinde belirlediği konaklama fiyatları hafta içi kişi başı 650, hafta sonu ise 850 TL olarak değişiyor. Batı oteller ise günlüğü 650 liradan "7 gün kal 6 gün öde" kampanyası yapıyor.

Uludağ’da Poşet Ski

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.