Avdagiç: Camdan bakınca ekmek görmeliyiz

Avdagiç: Camdan bakınca ekmek görmeliyiz
Kruvaziyerdeki turistlerin en fazla para harcayan gruplardan olduğunu söyleyen Avdagiç, “Sadece Galataport yetmez, Yenikapı’ya da kruvaziyer limanı şart. Ayrıca kongre turizmi üzerindeki vergi yükünü hafifletmeliyiz” dedi. Tarihî yarımadadaki odasından baktığında, İstanbul’da 3 yıldır kruvaziyer gemi göremediğini belirten Avdagiç, “Ne kadar zengin turist, o kadar ekmek. Nuruosmaniye, Kapalı Çarşı hep bunlarla canlanıyor” diye konuştu.

Türkiye'nin yeni dönemde büyüme hikâyesinin en önemli unsurlarından birini, şüphesiz altın çağını yaşayan turizm sektörü oluşturuyor. Geçen yılı 40 milyonun üzerinde yabancı ziyaretçi ve 30 milyar doların üzerinde gelirle tamamlayan sektör, bu sene 50 milyonu hedefliyor. En önemli odak noktalarından birini de “daha çok harcayan, zengin turistler” oluşturuyor. Bu konuda da iki alan öne çıkıyor: Kruvaziyer ve kongre... Şüphesiz İstanbul, her iki konuda da Türkiye'nin en değerli şehri...

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç'le bir araya geldik. İTO çatısı altında uzun süredir görev yapıyor. Sirkeci'deki odasının penceresinden baktığında, son 3 yıldır kruvaziyer görememekten yakınıyor Şekib Bey... Bu meselenin bir an önce çözülmesi gerektiğini vurgulayan Avdagiç; kruvaziyerdeki turistlerin, bulundukları yer için ekmek demek olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.