Avrupa Hospital Adana, Yatak Kapasitesini Arttırıyor

Avrupa Hospital Adana, Yatak Kapasitesini Arttırıyor
Avrupa Hospital Adana, son 2,5 yılda gerçekleştirdiği değişimlerin ardından yatak kapasitesini de yüzde 50 oranında arttırıyor.

Avrupa Hospital Adana, son 2,5 yılda gerçekleştirdiği değişimlerin ardından yatak kapasitesini de yüzde 50 oranında arttırıyor. Hastane Başhekimi Dr. Metin Happani, kentin merkezi konumundaki Kenan Evren Bulvarında, tüm branşlarda tek çatı altında hizmet verdiklerini, 25 hasta kapasiteli yoğun bakım ve 50 normal yatak kapasitesine sahip hastanelerinde 100 doluluk nedeniyle kapasite artışı için çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Hastanelerinde, son 2,5 yılda önemli değişimler ve yenilemeler gerçekleştirdiklerini belirten Başhekim Happani, yönetim değişimi ile birlikte yaptıkları yeniliklerin gözle görülür şekilde hissedilmesinin ve bunun hasta trafiğine yansımasının doğru yolda ilerlediklerini gösterdiğini söyledi.

Happani, 2016 yılının Ağustos ayından itibaren yeni bir yönetimle yapılan çalışmalar sayesinde, gerek deneyimli ekip, gerek fiziki mekan imkanları ve gerekse teknolojik donanımda önemli mesafe aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

"2,5 yıl öncesine kadar daha önce günlük 1000 olan hasta sayımız 70'lere kadar düşmüştü. Deneyimli hekim kadrosu kaybedilmişti. Kadrolu yardımcı sağlık personeli yoktu. Ancak, yönetim değişikliği ile birlikte kaybedilen doktorları yeniden kazandık ya da yeni doktorlarla anlaşmalar yaptık. Bu sayede günlük 70 olan hasta sayımız 400'lere çıktı. Bugün ise 30 civarında hekimimiz ile günlük 500 hastaya hizmet veriyoruz. SGK ile özel sağlık kuruluşları anlaşmamız mevcut ve tüm branşlarda hekimlerimiz var. Hatta bazı branşlarda 3-4 hekimimiz görev yapıyor."

Başhekim Dr. Metin Happani, doktor kadrosunun yanı sıra tıbbi donanımın da yenilendiğini, sağlık alanında günün son teknolojisi cihazlarla tanı ve tedavi hizmeti verdiklerini belirterek, "Gerek kadro, gerek tıbbi cihazlar ve gerekse hastanemizin fiziki imkanlarında yapılan değişimlerle hasta, hasta yakını ve çalışan memnuniyetimizi arttırdık" dedi.

Yatak kapasitesi artacak

Happani, yataklı tedavide yüzde 100 dolulukla çalıştıklarını, bu nedenle yatak kapasitesini artırmak için gerekli başvuruları tamamladıklarını, ek inşaat iznini aldıklarını belirterek, "Şu anda 50 yataklı olan hastanemizde, ayrıca erişkin yoğun bakımda 11, yeni doğan yoğun bakım ünitemizde ise 14 olmak üzere toplam 25 yoğun bakım yatağımız var. Yaz döneminde inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra 75 yatak kapasitemizi fiilen kullanmaya başlayacağız" bilgisini verdi.

Başhekim Happani, Yeşilevler'de bulunan Hayat Tıp Merkezi ile Havaalanı civarındaki Kıbrıs Caddesinde bulunan Hacettepeliler Cerrahi Tıp Merkezi'nin de kendi bünyelerindeki sağlık kuruluşları olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Lokasyon olarak hasta yoğunluğunun bulunduğu bölgelerde bulunan bu merkezlerimiz de 2,5 yıl öncesine kadar kötü yönetilmiş ve hasta kaybına uğramıştı. Buralarda da önemli değişimler yaptık. Gerek hekim, gerekse günün son teknolojisi cihazları yönünden eksikleri kalmadı. Avrupa Hospital'ın bazı branş doktorları da part- time olarak bu iki merkezimizde de hizmet veriyor. Bazı ameliyatlarda ise hastalarımızı Avrupa Hospital'a alabiliyoruz."

Dr. Happani, 3 kurumda toplam 60'a yakın hekim kadrosu, 300'e yakın yardımcı sağlık personeli ile idari çalışanlar bulunduğunu belirterek, "Tüm branşlardaki hizmetlerimizin yanı sıra Radyoloji ünitemizde açık MR, tomografi ve röntgen dahil günün son teknoloji ürünü cihazlarımız mevcut. Laboratuvarlarımızda her türlü tahliller yapılabiliyor. Bazı özellikli tahliller için dışarıdan da hizmet alımı yapıyoruz" diye konuştu.

Happani, 24 saat kesintisiz hizmet verdikleri hastanelerinde, hasta, hasta yakını ve çalışan memnuniyetini kendileri için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hasta ve yakınlarının haklarını korumak, tedavinin her aşamasında bilgilendirmek ve eğitmek, teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip etmek ve uygulamak, kaliteli hizmetleri uygun maliyetle sunmak, çalışanlarımızın niteliklerini geliştirmek için eğitimlerini sağlamak, kalite yönetim sistemini tüm çalışanların katılımıyla işler hale getirmek ve sürekli iyileştirilmesini sağlamak hedefi doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.