Avrupa'nın raporlarıyla PKK/PYD iki yüzlülüğü

Avrupa'nın raporlarıyla PKK/PYD iki yüzlülüğü
Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla PKK/PYD’yi harekata kadar terör örgütü olarak gören Avrupa, harekatın ardından iki yüzlülüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Türkiye'nin 9 Ekim'de Barış Pınarı Harekatı başlatmasının ardından PKK/PYD'yi harekata kadar terör örgütü olarak gören Avrupa, harekatın ardından iki yüzlülüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Batı ülkeleri, terör örgütü ilan ettikleri PYD'yi savunmaya başlarken, ABD'nin Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) önceki gün yayınladığı Suriye raporunda PYD'nin illlegal bir yapı olduğunu duyurdu. CIA'nin resmi sitesi Suriye ile ilgili hazırladığı raporda Suriye'nin kuzeyinde bir süredir varlıklarını sürdüren 16 Kürt örgütünü illegal yapı olarak tanımladı; PYD'yi de bu illegal yapılar arasında dokuzuncu sırada gösterdi.

PYD'yi finanse eden ve silah desteği sağlayan ABD'nin Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) önceki gün yayınladığı Suriye raporunda PYD'nin illegal bir yapı olduğunu duyurdu. CIA'nin resmi sitesi Suriye ile ilgili hazırladığı raporda Suriye'nin kuzeyinde bir süredir varlıklarını sürdüren 16 Kürt örgütünü illegal yapı olarak tanımladı; PYD'yi de bu illegal yapılar arasında dokuzuncu sırada gösterdi. Suriye İnsan Hakları Örgütünün 2017'de yayımladığı rapora göre, PKK/PYD Suriye'de 316 sivili katletti. 647 kişiyi sebepsiz yere alıkoydu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.