Dursun Özbek: "sonraki Seçim 2020'de"

Dursun Özbek: "sonraki Seçim 2020'de"
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek bugün yapılacak olağanüstü seçim öncesi gazetecilerle buluştu ve sarı-kırmızılı camiaya önemli mesajlar verdi.Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, bugün yapılacak seçimin asıl derdi olmadığını belirterek, "Ben 21 Ocak'ı düşünüyorum.
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek bugün yapılacak olağanüstü seçim öncesi gazetecilerle buluştu ve sarı-kırmızılı camiaya önemli mesajlar verdi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, bugün yapılacak seçimin asıl derdi olmadığını belirterek, "Ben 21 Ocak'ı düşünüyorum. Seçim seçimdir. Galatasaray en uygununu seçecek. Benim derdim sonrasındaki ödemelerde" dedi.

Bugünkü seçim öncesi son mesajlarını veren Başkan Özbek, "Mali disiplini sağlamadan sportif başarı da imkansız. Geldiğimiz noktada benim ve yönetimin düşüncesi Galatasaray'ın ayın 21'inde (yarın) ne yapması gerektiği. Gelecek yönetimin 21'inde ne yapması gerekiyor, oraya odaklanmış durumdayım. Halen enerjimi 21 Ocak'taki G.Saray'a dertlenerek harcıyorum. 22'sinde maçımız var. Seçim genel kurul takdiridir" dedi.

PAZARTESİ 5 MİLYON DOLAR ÖDEME

İçe dönük rekabetin olmaması gerektiğini vurgulayan Özbek, "Bizim asıl rakiplerimiz dışarıda; ezeli rakiplerimiz. Altın çağa gitmek için G.Saray'a huzur lazım. Şampiyonluğun en büyük adayıyız. Şampiyonluğun ucundaki prim çok büyük. 200-250 milyon lira gibi bir para. G.Saray'ın çok ihtiyacı olan bir husus. Benim amacım Galatasaray'ın şampiyonluğu. Şampiyonluk yolunda iç çekişme olmamalı. Kendimizi yıpratmak yerine, ezeli rakiplerimiz var. Kim seçilirse seçilsin Mayıs 2018'e giderken G.Saray'a huzur lazım. G.Saray ile derdi olanla, G.Saray ile dertleneni ayırmanız lazım. Hiç kimse tarih önünde bu huzuru bozmaya yeltenmesin" ifadelerini kullandı.

Özbek, pazartesi takıma 5 milyon dolar ödeme yapılması gerektiğini belirtirken, "Sezon sonuna kadar yapılacak ödemeyse 35 milyon dolar" açıklamasını yaptı.

BANKA BORCU 177 MİLYON DOLARA DÜŞTÜ

Diğer aday Mustafa Cengiz'in borçlanma konusundaki eleştirilerine de yanıt veren Özbek, "Mayıs 2015'te G.Saray'ı erozyona uğratan ödediği faizler ve kur farkıdır. Teslim aldığımda 280 milyon dolar banka borcu vardı. Bugün bakın, banka borcu 177 milyon dolar seviyesine inmiş. Nasıl inmiş bu? Emlak konuttan gelen avansı oraya yatırdık. Şimdi ne olacak? Şimdi Florya'nın ihale edilmesi, Riva inşaatının başlamasıyla 80-90 milyon dolar gelecek ve yine banka borcuna gidecek. Banka borcu 100 milyon'a düşecek. Ve sonraki dönemde sıfırlanmaya gidecek. Banka borçlarından kurtulmuş olsak, 150 milyon TL faiz ödemesek, yılda 110 milyon Euro kazanıyoruz. 85 milyon Euro futbol harcamamız var" şeklinde konuştu.

RİVA VE FLORYA İÇİN İSTİKRAR

İstikrara ihtiyaç olduklarını belirten Özbek, Selahattin Beyazıt, bugün G.Saray'ı kuyudan çıkartan araziyi kazandırmış. Örnek aldığım başkan odur. İnşallah ben de böyle bir başkan olurum. G.Saray'a yüksek değer getirebilecek bir gayrimenkul düşünüyorum. Projeleri tamamlamak lazım. 2016 yılında Riva projesinde birinci faz bitti; yani ihalelerin yapılması. Florya ise şubatta yapılacak. Birinci fazdan sonra ikinci faza geçilecek. Bunu devam ettirmek ve mali bağımsızlık için de istikrar gerekir. İkinci faz için süre istiyorum." dedi.

BİR SONRAKİ SEÇİM 2020 YILINDA

Dursun Özbek, tüzüğe göre bir sonraki seçimin 2020 yılının mayıs ayında olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.