Aylan Bebek Öleli 1 Yıl Oldu

Aylan Bebek Öleli 1 Yıl Oldu
Yasadışı yollar ile Yunanistan'ın Kos adasına geçmek isteyen mültecilerin bulunduğu teknenin batması ile minik Aylan'ın cansız bedeni kıyıya vurmuş ve bu durum insan haklarınca epeyce konuşulmuştu.

Aylan bebeğin ölümünün ardından bir yıl geçti. Aylan'ın cansız bedeninin kıyıya vurduğu sahil ise sessizliğe büründü.

2 Eylül 2015 yılında Kobani'den Türkiye'ye geçen ve daha sonra ailesi ile birlikte Kos adasına geçmek için Bodrum'dan bota binen Aylan Kurdi'nin cansız bedeni Akyarlar Mahallesi Fenerburnu mevkiindeki Karaincir koyunda bulunmuştu. 3 yaşındaki Aylan'ın ölümü tün dünyayı ayağa kaldırmıştı. Kurdi, mülteci dramının sembolü haline gelmiş ve birçok Avrupa sınır kapısı mültecilere açılmıştı. Aylan bebeğin ölümünün ardından güvenlik güçlerinin aldığı sıkı önlemler sonucunda kaçak geçişlerde yok denecek kadar büyük bir azalma yaşandı. Kurdi'nin öldüğü sahilden bu yıl ise hiç kaçak geçiş yaşanmadı.

Sabah saatlerinde Karaincir koyunda yürüyüş yapan İsmet Akar, Aylan bebeğin cansız bedenini gördüğünü söyleyerek, "Ben sabah yürüyüş yapıyordum, iki kişi Aylan bebeğin öldüğü yerde duruyordu. Ben ne oluyor burada dedim. 2 kişinin cansız bedeni buradaki koya vurmuştu. 2 jandarma ekibi duruyordu. Birde Aylan bebek ama ben onu çocuk zannetmedim. Oyuncak bebek gibiydi sanki öyle gördüm. İlerden bir çocuk cesedi daha çıkardılar. Döndüm geriye bir baktım ki jandarmanın kucağında bir bebek tabutun içine koyuyor" dedi.

Aylan bebeğin öldüğü sahilde yürüyüş yapan başka bir vatandaş ise "Hepimizin içini burkan, hepimizi derinden yaralayan, Aylan bebek gibi bir çok hazin manzara ile karşılaştık. Buradan geçişler o kadar yoğundu ki her gece neredeyse bir vaka oluyordu. Bu aralar olaylar azalmış, sıfırlanmış gibi. İnşallah bir daha böyle bir durum yaşanmaz bizde onların bu çaresiz durumlarını izlemek zorunda kalmayız" şeklinde konuştu.

Aylan Bebek Öleli 1 Yıl Oldu

Aylan Bebek Öleli 1 Yıl Oldu

Aylan Bebek Öleli 1 Yıl Oldu

Aylan Bebek Öleli 1 Yıl Oldu

Aylan Bebek Öleli 1 Yıl Oldu

Aylan Bebek Öleli 1 Yıl Oldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.