Başkan Tuna, Engelleri Aşmak İçin Daldı

Başkan Tuna, Engelleri Aşmak İçin Daldı
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, engellilerin sosyal ve sportif aktivitelere dahil olması amacıyla düzenlenen etkinlikte, işitme, zihinsel ve bedensel...

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, engellilerin sosyal ve sportif aktivitelere dahil olması amacıyla düzenlenen etkinlikte, işitme, zihinsel ve bedensel engelli gençlerle denizde dalış yaparak, onların heyecanına ortak oldu.

Toroslar Belediyesi, Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü ve Türkiye Beyazay Derneği Mersin Şubesi tarafından Silifke ilçesindeki Akkum Gençlik Kampında engelli bireyler için dalış etkinliği düzenledi. Etkinliğe Başkan Hamit Tuna da katıldı. Tuna, dalış öncesi Beyazay Derneği Mersin Şube Başkanı Gökhan Arsu, engelli üyeler ve aileleriyle bir süre sohbet etti.

Burada bir açıklama yapan Dernek Şube Başkanı Arsu, değişik sportif aktivitelerin yanı sıra kültürel ve sosyal faaliyetlerle de engelli bireyleri hayata bağlayama çalıştıklarını belirterek, Başkan Tuna'nın engellilerin her zaman yanında olduğunu söyledi. Arsu, "Başkanımız, her zaman engellilerimizin yanında. Anlık vakit geçirmiyor. Onlarla saatlerce birlikte oturarak, sohbet ediyor. Biz bu konuda da kendisine gönülden bağlıyız. Bugün de bir dalış etkinliği düzenledik ve bizi kırmayarak bu etkinliğimize geldiler. Maviliklerde gerçekten engel yok. Çocuklarımız, suyun altında engelleri yeniden aşacaklar. Biliyorsunuz, suyun altında konuşamıyoruz, işitme engellilerle eşitleniyoruz. Yürüyemiyoruz, bedensel engellilerle eşitleniyoruz. Zihinsel engelli çocuklarımız için ise bambaşka bir dünyanın içine giriyoruz" dedi.

Başkan Tuna da engellilerle birlikte yine bir etkinlikte buluşmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, bugüne kadar engelli dernekleri ile hep diyalog içerisinde olduklarını ve hayata geçirdikleri projelerle engellilerin önündeki engelleri aşmaya çalıştıklarını söyledi. Engellilere yönelik düzenledikleri sosyal ve sportif faaliyetlerin yanında onları üretime yönlendiren Çağdaşkent Mahallesi'nde inşa ettikleri Engelliler Akademisinden de bahseden Tuna, "Hayata geçirdiğimiz projeler kapsamında engelli çocuklarımızla çok yakın diyaloglarımız oldu. Projelerimize de devam ediyoruz. Engellilerimiz için engelsiz bir bina yaptık. Hem bu sportif faaliyetler noktasında sağladığımız ve sağlayacağımız katkılar hem de çocuklarımızı üretime yönlendirme anlamında Engelliler Akademimizin önünde var olan 6 bin metrekarelik alanı düzenledik ve burada sebze ekimi yapacağız. İnşallah önümüzdeki günlerde kışlık ve güzlük sebzelerimizi ekeceğiz. Bu çocuklarımız onların bakımını ve takibini yapacaklar. Toprakla haşır neşir olmak, kafayı dağıtma, yeni düşünce yapabilme, yeni ufuklar açabilmenin çocuklarımızda kendiliğinden oluşabileceğini düşünüyoruz. Bugün de bu maviliklerde çocuklarımızla bir araya geldiğimiz için ve onların gözlerindeki mutluğu gördüğümüz için biz de çok mutluyuz. Yoldan en iyi geçenler, ardından gelenlere engel bırakmayanlardır. Engellilerimizin önündeki engelleri aşabilme anlamında projelerimizi hayata geçirmeye ve onların yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, uzman dalgıçlar eşliğinde engelli gençlerle tüplü dalış gerçekleştiren Başkan Tuna, yine onlarla birlikte su altında Türk Bayrağı açtı.

Başkan Tuna, Engelleri Aşmak İçin Daldı

Başkan Tuna, Engelleri Aşmak İçin Daldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.