Malazgirt’te ‘2018 Buzağı Yılı’ Toplantısı

Malazgirt’te ‘2018 Buzağı Yılı’ Toplantısı
Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uzmanları tarafından buzağı ölümleriyle ilgili Ziraat Odası Başkanlığının toplantı salonunda yapılan...

Muş'un Malazgirt ilçesinde "2018 Buzağı Yılı" eğitim toplantısı yapıldı.

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uzmanları tarafından buzağı ölümleriyle ilgili Ziraat Odası Başkanlığının toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ferit Yıldız, Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, Malazgirt İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Oktay Can ve çok sayıda buzağı yetiştiricisi katıldı. Toplantının açılış konuşması yapan Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ferit Yıldız, Muş'un tarım ve hayvanlıkta ilk on il içinde olduğunu belirterek, "Muş ilimiz; tarım ve hayvancılık alanında Türkiye'de çok şükür ilk on içindedir. Malazgirt ilçemiz ise ilimizin tarımda ve hayvancılıktaki lokomotifidir. Yine ilimiz yonca üretiminde Aydın'dan sonra ikinci sıradadır. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan üretiminde yine Türkiye genelinde ilk on içerisindeyiz. Bu da bizlere büyük bir onur ve gurur veriyor. Burada siz değerli çiftçilerimize uzmanlarımız tarafından buzağı ölümleri ile ilgili konferans verilecek. Ayrıca buzağı ölümlerine dikkat çekmek için Bakanlığımız tarafından bu yılı "2018 Buzağı Yılı" yaptılar" dedi.

Buzağı ölümleri ile ilgili konferans veren Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veteriner hekimleri, "Buzağılar işletme gelirinin yüzde 40'ını oluşturmaktadır. Sadece buzağı kayıplarının önüne geçebilirsek, zaman içerisinde ithalata da gerek kalmayacaktır. Ülkemizdeki yıllık buzağı kayıpları; İsrail, Estonya, Malta'nın da aralarında bulunduğu 30'dan fazla ülkenin sığır varlığından fazladır. Normal şartlar altında bir işletmede yıllık buzağı ölümleri yüzde 5'e kadar tolere edilebilir, ülkemizde bu oran yüzde 15'i geçmektedir. Tüm bu sebeplerden dolayı buzağı ölümleri ülke hayvancılığı için en önemli konu başlıkları arasında yerini almalıdır" diye konuştu.

Malazgirt’te ‘2018 Buzağı Yılı’ Toplantısı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.