Gençlik Ve Spor Bakanlığı Geleceğin Sinemacılarını Yetiştiriyor

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Geleceğin Sinemacılarını Yetiştiriyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mersin-Silifke Fatih Sultan Mehmet Gençlik Kampı'nda geleceğin sinemacılarını yetiştiriyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mersin-Silifke Fatih Sultan Mehmet Gençlik Kampı'nda geleceğin sinemacılarını yetiştiriyor. Kampa katılan gençler, film yapımı ve yönetmenlikten oyunculuğa, senaryo yazımından kurgu ve montaj tekniklerine kadar birçok alanda uygulamalı sinema eğitimi alıyor.

Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen Sinema Kampı, insanı merkez alarak, gençlerin sinema, tiyatro, edebiyat, fotoğraf ve müzik gibi sanat alanlarında ilerlemesini amaçlıyor. Sinema Kampı ile gençlerin yeteneklerini geliştirmesi, tarihi ve kültürel mirasımızın aktarılmasında sinemanın önemini kavramaları ve bu amaçla gerçekleştirilecek özellikle belgesel, kısa film ve klip gibi sanatsal eserler üretmeyi hedefleyen bir ekibin parçası olmaları hedefleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğünce yürütülen kampa 4 bin genç başvuru yaparken, bu adaylar arasından özellikle üniversitelerin radyo, televizyon, sinema bölümleri ile konservatuvarların sahne sanatları ve müzik bölümleri öğrencisi ya da mezunu olanlar tercih edildi. Seçilen 120 gencin katılım sağladığı kampın ilk dönemi, erkek adaylar için 27 Temmuz -29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Kişisel, sosyal ve mesleki gelişimine katkı sağlamak isteyen ve sinemada kariyer yapmak isteyen 18-25 yaş aralığındaki gençlere yönelik düzenlenen Sinema Kampı, kadın adaylar için 23 Eylül tarihinde başladı. Kamp, 27 Ekim 2017 tarihine kadar devam edecek.

Katılımcı gençler, film yapımı ve yönetmenlik, kamera önü oyunculuk, sinema ve sahne sanatları, senaryo yazım ve teknikleri, yaratıcı fikir ve yazarlık, sinematografi ve görüntü yönetmenliği, kurgu ve montaj teknikleri, yaratıcı drama, kişisel gelişim ve diksiyon alanlarında bir müfredata tabi olacak. Kampın eğitim kadrosu ise tiyatro, televizyon ve sinemanın önde gelen isimlerinden oluşuyor. 20 eğitmenin ders verdiği kampta katılımcı gençler bazı projeler yapmakla da sorumlu olacaklar. Stratejileri ve hedefleri belli bir doğrultuda seçilecek bu projelerde ana amaç ülkemiz ve kültürümüzün en doğru ve yaygın şekilde aktarılması olacak. Teorik eğitimin yanı sıra gençlerin pratik yapma imkanı da bulacağı kampta katılımcılar, 5 haftalık eğitim ile film yapımının tüm aşamalarını içeren uygulama çalışmalarını deneyimleyerek öğrenirken ekip olarak birlikte en az bir kısa film çekecek. Eğitim programı sonunda kamp boyunca yapılan uygulama ve çekimler, yaşanan deneyimler, Gençlik ve Spor Bakanlığının internet ve sosyal medya hesaplarında yayınlanacak.

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Geleceğin Sinemacılarını Yetiştiriyor

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Geleceğin Sinemacılarını Yetiştiriyor

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Geleceğin Sinemacılarını Yetiştiriyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.